Sport, mozgás -Vizi sportok - 2744 db

Hol tudnék este úszni?

Tud valaki olyan uszodát Budapesten, ahol este fél 9 után úszhatnék pár hosszt? A Széll Kálmán tér közelében dolgozom reggel 8-tól este 8-ig, de meló után jól esne úszni kicsit a munkahelyem és Békásmegyer közti szakasz közelében valahol.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link] itt szerintem érdemes kibogarászni. Sok sikert!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)

Melyik orsó alkalmasabb pergetésre?

Csukázni szeretnék, egy Shakespeare Beta 240cm-es bottal,villantóval,meg lehet jig fejes twisterrel.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: [link]
hát egyik sem egy minõségi, de szerintem még a 4. lenne a legjobb, mert nem olyan nagy súlyú, 30as az pont jó, meg elsõfékessel jobb fárasztani szerintem.
A kérdező hozzászólása: [link]
A kérdező hozzászólása: Pont? Egy csapágyas, 4.5 áttétes, alig fémbõl készült?
A kérdező hozzászólása: [link] [link] [link]
A kérdező hozzászólása: [link]

Hol csináltathatotok eat sleep kayak feliratú pólót a legolcsobban?

kajak,eszik ,alszik,egyedi,póló,ajándék,karácsony,sport,barát
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ez nem olyan vészes ár: [link]

Az úszástól lehet kockahasam? XD

Haverommal azt találtuk ki hogy lefogunk járni úszni,de én kockahasat szeretnék,meg persze fogyni egy kicsit :D Jó erre az úszás? Előre is köszönöm a válasszokat!! :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Kockahas izmos hastól és kevés zsírtól lesz, az úszás megfelelõ étrend mellett jó lehet zsírégetésre, de a hasad ettõl kifejezetten izmos nem lesz.
lehet kockahasad, de nem hiszem, hogy lesz....azok az úszók, akiknek ilyen hasuk van, azok napi 5-6 órát edzenek (bár õk nem a hasuk miatt úsznak)
nem nagyon.. az úszástól jó tüdõd..meg széles vállad lesz

Érdemes úszószemüveget vásárolni?

Úszás után gyakran vörös a szemem. Heti 3x szeretnék járni jövő héttől. Régebben használtam, de mindig bement mögé a víz és zavart is. Viszont volt, ahol azt olvastam, hogy a klóros víz hosszú távon is árt a szemnek. Van itt olyan aki esetleg ért hozzá? Köszi előre is. :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mindenképpen érdemes, ha rendesen úszol/éri a szemed a víz. Nélküle roncsolódik a szaruhártya (+ fertõzésveszély), és a vízben kb. semmit sem lát az ember, ami egy többnyire zsúfolt medencében mindenképp necces. Gyorsban a medence alján lévõ vezetõvonalat is jó szemmel tartani. Az, hogy a szemüvegbe mennyire megy bele a víz az függ az anatómiailag helyes alakjától, a tömítésének módjától és nagyban függ még az arcunk formájától, mennyire tér el az ált. átlagos alkatra tervezett szemüvegek profiljától. Esetemben pl. (plasztikusabb, csontosabb arc) amelyik szemüveg nem ereszti be a vizet, az többnyire erõsen szorít is, ezért rövidebb idõ után elviselhetetlenné válik. A keményebb szivacs tömítés rugalmatlansága miatt szóba sem jön, nem is szólva a kemény peremesekrõl. A hajlani jól tudó szilikon peremek nálam egy ideig jól teljesítettek, aztán hónapok múlva kissé merevvé váltak. A szemöldök vonalát érõ tömítés is eresztõs. Sajna kevés boltban van lehetõség vákuum-tesztelni (pláne az összeset és originál dobozból), de egy kb. átlagos arcformára az átgondoltabb kialakításúak többnyire jók, és egy idõ után az ember már elsõ blikkre jobban tud szelektálni. A foncsorozás/sötétítés sem jöhet rosszul, hiszen a nyári nyitott medencében vagy természetes vizekben erõsen ajánlott, + jótékonyan eltakarja a buborékra nyomódott (O)-(O):-) szemeket.
Osztom "Sperseus" véleményét; egyszer kell egy jó minõségûre beruházni és utána nincs vele gond! Valóban az olcsó vackok szoktak beázni, a minõségi, formás és természetesen az alany arcához illõ szemüvegbe nem folyik be a víz! (Cuppanásos teszt, a boltban az eladó majd segíteni fog!) Az úszók által legjobban kedvelt szemüvegek sose 3-4E Ft alattiak, még a hétköznapi edzõszemüvegek se! A versenypilácsok olyan 6-7-8 körül szoktak lenni!
A szemüveg mindenképp segít, elsõ edzésemen nekem is piros volt a szemem de utána szemüveggel elmúlt, csak olyan szemüveget válassz amelyiknél érzed hogy rátapad a szemedre akkor nem fog belemenni a víz. Egyébként van akinek szavar a szemüveg és az becsukja a szemét és csak levegõvételnél nyitja ki, csakhát nem látja hogy halad meg ilyesmi...
a minõséget egyszer kell megvenned és onnantól kezdve van egy szemüveged egy életre jóformán, én közel 13 éve vettem az enyémet a mai napig azt használom heti 2* szerintem már lazán behozta az árát.
minõségi szemüveg mögé nem megy be a víz, csak olcsó vacak mögé
ha kék szemed van, azt jobban megviseli, a legtöbb kék szemû úszó szemüveges... fõleg nem a szemüveg márkájától függ, hogy befolyik-e mögé, hanem hogy hogyan tudod felvenni, hogy tartod a fejed a vízben, erre magadtól kell rájönnöd elárulom Neked, (meg a kedves elõttem szólónak), hogy az úszók által legjobban kedvelt szemüveg 1200-1500 Ft, ami szerintem mindenképp belefér (az utolsó nekem majdnem 1 évig bírta úgy, hogy napi 2x úsztam)... versenyszemüveget meg ha nem versenyzel, szerintem nem érdemes venni

Ezek jó pergető bot márkák?

Shakespeare
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szia! A Shakespeare és a Mitchell is régi megbízhatónak mondható márka mind orsó mind bot terén. A Flade számomra ismeretlen nem hallottam erröl a tipusról de attól még jó lehet ez is.
ezek vezetéknevek

Hogyan fogjak márnát? Többi lent.

Horgásztam már márnára, de nem volt sikerem. Van felénk egy folyó, ahol tudok is egy helyet, ahol köves az alja a viznek, elég szép viz is van, allitólag sok is a márna. Van egy kisebb vizesés, kb 0,5-1 méter, amit egy gátnak is lehetne mondani. Hova dobjam a szerelékem? A folyó közepén szeret a márna, vagy pedig a szélében? Segitsetek kérlek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A márna szereti a mély, folyó, oxigéndús vizet, de ahol van pl egy kõ, akadó, aminek árnyékába beállhat, és ahova beforoghat a kaja a sodrással. Kapáskor igyekezd minél hamarabb felszínre hozni, mert ha nagyobb márnát akasztasz az képes odaverni a fejét az akadóhoz direkt, csak hogy szabaduljon a horogtól. A folyó mélyebb részein keresd. Feederrel, csonticsokorral. Vagy úsztatva, de akkor visszatartva.
A kérdező hozzászólása: értem. köszi az infót. És mivel szoktál halászni? gondolom csontival, de hallottam valamit a sajtot is nagyon szereti... azt hogyan kell felfûzni? hajszálelõkére? és minnél kissebb horog kell?
A kérdező hozzászólása: Elolvastam... örülnék, ha elmondanád azt is, hogy hol szeret jobban? Tudok egy helyet, ahol a viz allja tele van kõvel, és nagy a sodrás is, de nem tudom hogy hova vessem be a szerelékem. A nagy sodrásba, vagy pedig ki a széllébe?
A kérdező hozzászólása: ahol ez a hely van nem tudom mekkora lehet a viz. 1, 50 méter körül kezdõdhet. a szereléket azt inkább a viz közepébe dobjam, vagy pedig ki a széllébe?
Attól függ hogy milyen folyó az. Mert ha erõs a sodrás mindegy hova dobod, ha középre úgyis kihozza a víz. De érdemes vagy oda dobni, ahol a kinti lassabb vízréteg és a benti gyors találkozik, vagy pedig oda ahol van egy gödör a mederben.

kérdésre adott válaszok
Én is! Nem véletlenül készülnek a csónakok is borovi/vörös fenyõbõl. Drágább az akác? Kétlem.
:D A lényeg a pozitív életszemlélet... :) (én akácból csinálnám)
Az tény, hogy a legjobb az akác lenne, de ha a fenyõdeszkákat alaposan felületkezeled, és 1-2 évente lekened lenolajjal a helyén is, akkor az is ki fog bírni vagy 10 évet. A vörösfenyõ meg szinte egy árban lenne az akáccal. Az árából kétszer elkészítheted a stéget fenyõbõl a következõ 20 év folyamán.
az erejével nincs gond a fenyõnek sem fõleg ha vörös fenyõbõl csinálod, az az egyik legerõsebb fenyõ viszont a hazaiak közül a legdrágább is, persze még ez sincs olyan kemény, sérülékenyebb fa az akáctól. az akác lényegesen tartósabb, erõsebb, nehezebb jobb lenne nyilván. jó a tölgy is, gyertyán is, kõris stb csak megfelelõ felület kezelés kell nem csak úgy naturba feldobni.
/Drágább az akác? Kétlem./ ne kételkedj, kb 2, 5x annyiba kerül az akác, persze az osztályok sem mindegy. úgy kell nézni hogy azonos osztályba tartózó fûrészáruról van szó.
Én alapos felületkezelés után borovi fenyõbõl csinálnám.

kérdésre adott válaszok
Azért ez nem csak a bottól függ. Dobósúly, gyûrûzöttség, damil, orsó, bár kétségkívül nehezebb ilyen röviddel messzire dobni.
Mit? egy 30 grammos ólmot akár 50 méterre is tudja dobni, egy 2 grammos úszót max. 10-re. Egyébként felejtsd el. kisgyereknek való bot, hogy maga elõtt a hínár mellett kishalakat fogjon, vagy apró villantóval elkezdje megtanulni a pergetést.

kérdésre adott válaszok
Kidobott pénz úgynevezett "elsõ botokat" venni, ha már egyébként tudsz horgászni. Ezek az olcsó botok nagyon súlyosak (képzelj el 1 kiló súlyt 11 méteres hosszban!), nagyon hamar hátfájást okoz egy ilyet tartogatni, úgyhogy hamar elveszi az ember kedvét a folytatástól. Ne márkát keress, hanem ár-érték arányt. Hasonlíts össze több modellt abban az árban, amit max. rá tudsz szánni, és a paramétereket összehasonlítva dönts: ugyanakkora hosszban, hasonló erõvel rendelkezõ (tehát nagyhalas, vagy "kishalas") botok közül melyik a legkisebb súlyú! Én kb. 6-700 grammnál szabnám meg a "fájdalomküszöböt", 11 méteres hossznál. DRÁGA lesz.
Valóban fölösleges "elsõ" botot venni. Hamar kinövöd és lesz igény a jobbra. Azért botot választani nem olyan egyszerû, mint ahogy fentebb leírták. A súly messze nem lehet az elsõdleges szempont, még az azonos erõt képviselõ botoknál sem! Aki horgászott már rakósbottal, az tudja... Ha csak a leírt adatokra támaszkodsz, akkor lesz igazán drága a botvásárlás. Minden botot kézbe kell venni, ami a kezed ügyébe akad. Ahol választékot tartanak, ott sem szeretik ezeket mutogatni a kereskedõk. Na de ez a dolguk. Ritka, hogy a legkönnyebb bot bizonyul a legjobbnak!