Számítástechnika -Biztonság - 6465 db

Milyen szünetmentes tápot vegyek mikro áramszünetek ellen?

Mostanában elég gyakran elmegy az áram ilyen 1-1 másodpercekre. Nem vagyok otthon a szünetmentes tápokban, melyik az a márka/típus ami megbízható és kiszolgálja azt a kritikus 1 másodpercet? :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link]
A tapasztalatom az, hogy egy jól megválasztott tápnak van olyan tehetetlensége, hogy ilyen rövid kimaradásokat maga is áthidaljon. Amíg a háztartásunkban a "gyenge" táppal szerelt gép újraindul ilyen áramszünet/ingadozás alatt, a minõségi táposnál észre sem venni. Szünetmentest szerintem úgy érdemes választani, hogy az már egy kicsit hosszabb idõt át tudjon hidalni. Én ilyet használok: [link] Ez kb. negyedórát hidal át egy teljesen átlagos középkategóriás PC-vel, egy monitorral és egy stand-by módban lévõ Xbox 360-nal.

kérdésre adott válaszok
Os x alatt: Keresd meg a Keychain acces app-ot. Indítsd el. A megjelenõ ablak bal felsõ sarkában Keychains fül alatt lesz egy login menüpont. Arra kattintva megjelennek a safari által mentett belépési belépési adatok. A szükséges weboldal sorát kiválasztva jobb egérgomb és "copy password to clipboard". Ekkor lehet hogy kérni fogja a felhasználói fiók jelszavát a bizalmas adatokhoz való hozzáféréshez. Ha az nincs meg, akkor a jelszavak ott is maradnak. Ios alatt passzolom de elvileg ott is a keychain menti a safari adatait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Hányas verziójú safari?
A kérdező hozzászólása: 7.0 (9537.71) verzió

Hogy tudom eltávolítani BIOS-ban a windows jelszavamat?

Tegnap lecseréltem a jelszavamat, és úgy látszik, sikerült kétszer is félregépelnem, mert ma mikor bekapcsoltam, nem fogadja el az új jelszót. Több verziót kipróbáltam, de nem jó.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha van a jelszavadban speciális karakter (pl ., #%/), akkor nézd meg, hogy jó karakterkiosztást használsz-e, illetve ha most szerinted jó (mert pl magyar), akkor próbáld angolra állítani és ugyanazokat a helyeket nyomni, mert lehet hogy akkor volt angolon, amikor a jelszót kétszer beírtad :) Vagy esetleg z-y felcserélõdés miatt is lehet ha ezek közül valamelyik van az új jelszavadban.
A BIOS-nak semmi köze nincs az operációs rendszerhez, legfeljebb annyi, hogy indulásnál megpróbálja elindítani az MBR-ben lévõ boot managert. Így a BIOS neked semmit se tud tenni a siker érdekében.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia. Két megoldás : 1. Megpróbálhatod visszafejteni a jelszót (Ha hosszú és bonyolult volt, akkor esélytelen) : [link] 2. Hiren's boot CD. Bebbotols rólla és vanna kbenne jelszó kiütõ programok, használod valamelyiket Password Tools * Active Password Changer 3.0.420: To Reset User Password on windows NT/2000/XP/2003/Vista (FAT/NTFS). * Asterisk Logger 1.04: Reveal passwords hidden behind asterisk characters. * ATAPWD 1.2: Hard Disk Password Utility. * Content Advisor Password Remover 1.0: It Removes Content Advisor Password from Internet Explorer. * Mail PassView 1.51: Recovers mail passwords of Outlook Express, MS Outlook, IncrediMail, Eudora, etc. * MessenPass 1.24: A password recovery tool that reveals the passwords of several instant messangers. * NTPWD: Utility to reset windows nt/2000/xp administrator/user password. * Offline NT/2K/XP Password Changer: Utility to reset windows nt/2000/xp administrator/user password. * Password Renew 1.1: Utility to (re)set windows passwords. * ProduKey 1.35: Recovers lost the product key of your Windows/Office. * Registry Reanimator 1.02: Check and Restore structure of the Damaged Registry files of NT/2K/XP. * Registry Viewer 4.2: Registry Viewer/Editor for Win9x/Me/NT/2K/XP. * TrueCrypt 6.2: On-the-fly disk encryption tool, can create a virtual encrypted disk within a file and mount it as a real disk, can also encrypt an entire HDD/Partition/USB Drive. * WindowsGate 1.1: Enables/Disables Windows logon password validation. * WinKeyFinder 1.73: Allows you to View and Change Windows XP/2003 Product Keys, backup and restore activation related files, backup Microsoft Office 97, 2000 SP2, XP/2003 keys etc. * Wireless Key View 1.26: Recovers all wireless network keys (WEP/WPA) stored in your computer by WZC. * XP Key Reader 2.7: Can decode the XP-key on Local or Remote systems. [link] Sok sikert. Üdv.

kérdésre adott válaszok
a képeidnél ott kel lennie egy kis ikonnak, pl ha egy földgömb van, akkor nyilvános, ha 3 ember, akkor az az ismerõseid ismerõsei, ha ember, akkor csak ismerõseid. Ugyanezeket az ikonokat kell átállítani, amikor töltenél fel egy képet, vagy bejegyzést írnál a falra.
A kérdező hozzászólása: igen de mint irtam hiába kattintok az ikonra (ami mutatja hogy a borito képek nyilvánosak) :(

kérdésre adott válaszok
Mi baja lenne neki? Nem mellesleg inkább neked lehet bajod, hogy a hidegben ülsz.
Elõtte hajszárítóval melegítsd meg, hogy tuti száraz legyen.
Abból lehet baj, hogy hidegben lecsapódik a pára az elektronikára. Ehhez még 0 fok se kell, csak magas páratartalom.
miért ne lehetne vagy öncs bele hidegindíttót
A kérdező hozzászólása: de nem lesz baja ha felmelegszik?

Hogyan szüntethetem meg ezt a bejelentkezési módot?

A számítógépen újra lett telepítve a rendszer és azóta ez a bejelentkezés fogad.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link]
A kérdező hozzászólása: Értem én, hogy milyen kockázata van a beállításnak de ez egy családi, otthoni számítógép. Csak annyit szerettem volna, ha bekapcsolom a gépet töltsön be anélkül, hogy klikkelgetek a fiókra.
üdvözlõképernyõ kikapcs

Exbarátom, harmadik személy segítségével online, próbálkozik tönkre tenni a számítógépemet. Lehetséges ez?

Állítólag emailban akartak ráküldeni a gépre vmi görögtüzet , ezt mégsem tették meg. Viszont találtam egy keylogger programot, amit a Anti-malvare segítségével elvileg töröltem. Segítsetek, hogyan védjem be a számítógépemet az ilyen támadások ellen.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: És ha mégis az akkor mit tehetnék? Azt sem tudom, hogyan került rá a gépre a keylogger, mikor bekapcsoltam a gépet a net magától kapcsolódott, de az elsõ mûveletem az ellenõrzés volt.
Nem hiszem, hogy fix ip-d van vagy valamilyen Dinamic DNS-el egyáltalán el tudná érni a géped. Van wifid esetleg? Ha igen, akkor változtass jelszót, mert begurul a házatok elé és közvetlenül lép be a hálózatodrra. Ezen kívül ha engedélyezve van tiltsad le a távasztalt vagy változtass jelszót.
veresd meg
Asszem tûzfalat nem említettél, tegyél fel azt is. Comodo nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Értem, elvileg lehetséges, csak nem igazán ért hozzá és meglepõdnék ha õ tette volna.
[link]
A kérdező hozzászólása: Avastot és Anti-malvare-t használok együtt, az nem elég?
A kérdező hozzászólása: Hol tudom tiltani?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
Azt még személyesen tette rá szerintem.
Használj komplett védelmet pl eset smart securytit és ne nyiss meg gyanús maileket. Ha nem egy komoly hacker az illetõ akkor nem tud kárt tenni a gépedben.
A kérdező hozzászólása: Csináltam még egy ellenõrzést. Win32/Adware.Lollipop.D ez micsoda?
Ez olyasmi, hogy a vírusirtó olyan mint egy takarító, a tûzfal meg mint egy magas kerítés õrökkel. :) Tegyél fel valamit.
Azért minden jelszót meg kellene változtatnod ! fene tudja mit csinált a gépeden ameddig együtt voltatok. lelophatta pl a mentett jelszavaidat. Nod32-t használok vírusírtónak, Facebook-on meg fent vannak a jelszavak és a kódok hogy soha nem jár le a licensz, mert mindig szedek le hozzá jelszót.

Ksd képfájlt hogy tudok megnyitni?

Van egy memória kártyám ami egy androidos telóba volt,ott volt egy keep safe program amibe jelszó kellet ha megakartad nyitni a képeket! teló már nincs meg gépen szeretném megnyitni.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hali.Vanegy olyan program, hogy Ballabolka.Nekem mindent nyitogat.Próbáld meg.

Ezen a hűtőn elfét egy 15, 6 colos laptop?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
*gondolom
"A hõvédelem megóvja a számítógép által kibocsátott hõtõl, és kellemes hõmérsékletet nyújt lábainak, így kényelmesen játszhat és dolgozhat." Szerintem ez csak elvezeti a hõt.
A link egy 'Logitech Lapdesk N550 hangszóró' teméket tartalmaz...(gondolem) ez nem hûtõ tehát vagy a kérdést vagy a linket adtad meg rosszul. Ha nem akkor meg a leírásban van a válasz idézem: 'A netbookokhoz és ultravékony laptopokhoz (!14 hüvelykes vagy kisebb számítógépekhez!) tervezett Speaker Lapdesk N550 hozzásegíti Önt, hogy bárhol is van, kényelmesen használhassa számítógépét.'