Számítástechnika -Egyéb kérdések - 61629 db

Ez a laptop alkalmas játékokra? Megéri az árát? Vélemény?

Játékok alatt gondolok a Skyrimre, Dead Spacere és hasonlókra.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Keresgéltem, de nem verte le. Csak ha 30 ezerrel többet fizetek. Annyi keret pedig nincsen.
Elég jó, de mondjuk ilyen árban egy Dell leveri ha kicsit tovább keresgélsz.

kérdésre adott válaszok
Netezni meg filmet nézni bármi jó. Vedd meg, amelyiknek tetszik a színe és a formája!
A kérdező hozzászólása: Lehet notebook is ( nem tudom mi a kettõ között amúgy a különbség).
Lenovo B590. Szerintem egy laptop miatt ne verd adósságba magad.
A kérdező hozzászólása: Rendben! :) És mindenféleképpen újat vegyek? (esetleg magánszemélytõl vagy cégtõl használtat? Tudnál olyat is mondani amin futna a League of Legends játék minimum grafikával, de ne akadjon?
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm! :)

Ncore felhasználó tiltása pontosan mit jelent?

Többet még véletlenül sem szeretnék letölteni ettől a felhaszálótól,ha tiltom az azt jelenti,hogy én nem fogom a feltöltött torrentjeit látni? (110kb/s feltöltési sebessége van)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha téged ez zavar, akkor ne az ncore-t használd! Ott a bithumen, ahol már 6 éve is az volt a policy, hogy csak az lehet feltöltõ, akinek minimum 10mbit/s-e van felfele. Ncore-on nincs ilyen limit, a regisztrációnál ezt elfogadtad - tudom, azt se kell elolvasni. Én úgy vagyok vele, hogy ha valamire szükségem van, és valaki éppen feltölti, akkor 5 óra várakozás még teljesen baráti. Ha meg nincs rá szükséged, ne töltsd le!
Nem értem, ez neked miért lenne jó.
Az az értelmetlen amin épp szenvedsz. Vársz pár órát és már többen fogják seedelni és sokkal gyorsabban fog lejönni.
A kérdező hozzászólása: Ipor Sircer csak vitatkozol, de választ a kérdésre nem adsz!Sajnos ilyet nem találok a wiki-ben.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném látni a feltöltött torrentjeit, mert 110Kb/s-al tölt fel, és belefutottam egy ilyen friss torrentjébe 1gb kb:5 óra alatt jön le.
Értelmetlen kérdés. De ha választ akarsz: adblockplus-szal (mind mozilla, firefox, opera) be tudsz állítani olyan regexp-et, ami az adott felhasználó által feltöltött torrentet nem mutatja a listában. Inspect element (ctrl-shift-f3), ráklikkelsz, és helyesen átalakítod a szabályt. (továbbra sem értem, mi értelme, de könnyen megtehed)
A kérdező hozzászólása: Értelmetlen , hogy torrenteket akar feltölteni ilyen kis sebességgel!
De akkor meg miért nem töltöd azt is? Ha én nagyon sietek egy filmmel, mert asap meg akarjuk nézni, akkor berakom mind a 3-4 verziót letöltésre, és amelyik hamarabb leér, azt nézzük meg. Elég egyszerû megoldás. A te tiltásoddal az a gond, hogy ha tegnap töltötte fel, és már ezren seed-elik, és akár 100mbit/s-sel jönne, te akkor se fogod látni a listában. Értelmetlen, de kezdj hozzá az adblockplus-szal, ha tényleg erre vágysz!
Ez inkább butaság.
Szörnyû... Akkor esetleg töltöd 5 órával késõbb, amikor úgyis meglesz 100 embernek? Nem értem ezt a türelmetlenséget.
A kérdező hozzászólása: Az az értelme, hogy nem akarok több órán keresztül egy torrentre várni amikor, másként rip-elve 5 perc alatt letölthetem.Ismétlem nem a rendszerbõl akarom tiltani.
A kérdező hozzászólása: Én nem a rendszerbõl akarom tiltani!

MInecraft bukkit szervert kéeszitek de mindig valamit elrontok? (többi lent)

Mien ip-t kell megadni? Az ipv4 cimem vagy azt amit a whereismyip.com nál találok? Nem tudom megnyitni a protot (ausus os a router) Segitség!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Oké leirnád kicsit érthetõbben lépésenként légyszi?
Pedig port forwardolni kell a szervered portját hozzá, de amúgy te magad helyi IP-vel tudsz csatlakozni elvileg (ez valószínûleg 192.168.0.1 vagy esetleg 192.168.1.1 lesz). A server.properties fájlba pedig van egy sor, ahová IP-t lehet beírni, azt üresen kell hagyni, az már nagyon extrém esetben használatos, ami egy otthoni környezetben valószínû, hogy fennáll. A whereismyip.com által adott cím az, amin mások is tudnak csatlakozni. A port forwardolást pedig a belsõ ipv4-es címre kell és alapértelmezésben a 25565-ös portot kell beállítani. Ha van DMZ funkció a routereden, azt is használhatod. Ha jól be van állítva a port forwarding és továbbra sem jó, próbáld meg kikapcsolni a Windows tûzfalat.
A szerver hamachis?

kérdésre adott válaszok
1-2 hónap múlva lesz open beta. Játszottam vele CB-n és egy foshalom az egész, semmi köze a SRO-hoz.
http://www.youtube.com/watch?v=a2AWiO_aU9s itt egy vidi róra de egy nagy ....

A windows 7 valóban tönkreteszi a laptop akksiját?

úgy hallottam hogy tönkre teszi, és valamiért el is hiszem, mert tényleg csak a windows 7 írja ki, hogy javasolt a telepcsere, de a windows 8 nem és az újabb !?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm akkor megnyugodtam , csak épp most vettem a laptopot és win7 lett rátelepítve aztán nem akarom, hogy idõ elött elhalálozzon a laptop!:)
Ez így konkrétan nem igaz! :)
A win7 megjelenése felhasználók millió használják, és most visszafogott nagyságrendet mondtam. Nem gondolod, hogy ha igaz lenne, akkor annak híre ment volna, netalántán ki lett volna javítva? A 8 azért nem írja ki, mert esélyesen nem raktál hozzá drivereket a gyártótól, vagy nem kompatibiliseket raktál, így a rendszer nem látja rendesen az akkut. Egyébként elsõsorban az számít, hogy meddig bírja, nem az, hogy mit mond a rendszer. Ha gyorsan lemerül, akkor cseréld. Ha jó úgy, ahogy van, akkor hagyd a csába.
A kérdező hozzászólása: a win8ra ráraktam mindent kaptam egy komplett driver dvd-t a laptophoz szoval minden rajta volt
A kérdező hozzászólása: már mért lenne hülyeség elhinni ? elég hihetõ amikor sokan panaszkodtak emiatt és az én 1 éves laptopomba is elszállt az akksi ezért kérdeztem meg a biztonság kedvéért hogy az új laptopba ne szálljon el...
Hülyeség!
Operációs rendszer nem tudja tönkretenni az akkumulátort. Viszont egy új gép akksija is egyszer majd valamikor meg fog halni, az sem örök-életû....
De megvezethetõ vagy öcsém, ekkora hülyeséget elhinni...
A kérdező hozzászólása: persze én azt tudom hogy meghal idõvel a laptop akksi de nem m1 hogy fél 1év után vagy 2-3 év után mert általába az asus akksik 2-3évig bírják legalább is tapasztalatok meg hallottak alapján

Mi az a GPS?

gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
"ellopták a telefonját valakinek és bevolt kapcsolva a GPS és megtudták határozni, hogy hol van.." Az már egy másik történet. Maga a GPS egység egy vevõ, olyan mint egy zsebrádió. Csak nem a Kossuth rádiót fogja, hanem a GPS mûholdak jeleit. Ezekbõl számolja ki, hogy hol van éppen. Ezeket az adatokat egy másik progi fel tudja használni a telóban, és a mobil hálózaton adatot tud küldeni a tulajnak, de ezt már nem a GPS csinálja.
A kérdező hozzászólása: És ha ez mindig bevan kapcsolva akkor például valakik hozzájuthatnak az adatainkhoz?Szóval ez arra jó, hogy ha pl ellopják a telefonunkat akkor betudják mérni, hogy hol is van.De ha aki ellopta a telefont az kikapcsolja?
Ez passzív eszköz. Te veszed a mûholdak adását amivel meghatározod, hogy éppen hol vagy. Kifelé nem ad adatot. Vannak olyan alkalmazások amivel követni lehet a telefont mondjuk interneten keresztül, de ehhez az kell, hogy a mobil internet folyamatosan be legyen kapcsolva.
A kérdező hozzászólása: De én valami olyasmit hallottam, hogy ellopták a telefonját valakinek és bevolt kapcsolva a GPS és megtudták határozni, hogy hol van..
[link]

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: ismersz*
Például a Jegyzettömb. Szóval bármelyik.
Az elsõ, ami felmerülhet, hogy egyáltalán miért akarsz TC-vel darabolni txt fájlt? Az ilyen darabolásnak csak akkor van értelme, ha a teljes fájl túl nagy méretû, például nem fér rá egy adathordozóra egyben. Egy txt fájlról ezt nehezen képzelem. A TC-vel darabolt fájlok amúgy nem használhatóak semmire, csak az újraegyesítés után. A crc meg csak egy ellenõrzõ szám, ami arra jó, hogy megtudjuk, tökéletesen egyforma-e az egyesített fájl az eredetivel. Ha a szöveget akarod több részre osztani, akkor egy szövegszerkesztõt kell használnod.
A kérdező hozzászólása: Es osmersz ilyen szövegszerkesztõt? :)

Laptop beazasnal biztos kepernyo csere kell?

Beazott, nincs egyaltan kep rajta, neha bevillan. Mennyibe kerulhet a javittatasa hogyha nem kell a kepernyot kicserelni?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
nem vagyok benne teljesen biztos, hogy itt a képernyõ a hibás, ha néha bevillan. Képernyõ mérettõl függõen 10-20 ezer között lehet, plusz beszerelési költség ha Te nem tudod. De mint mondtam nem biztos hogy az a baja, lehet hogy csak az invertert kell csak cserélni, de ha az alaplap ázott el akkor az 50 körül lesz. A legegyszerûbb ha beviszed egy szervízbe, majd megállapítják, hogy mi a baja, és hogy mennyiért lehet javítani.