Számítástechnika -Weblapkészítés - 8841 db

kérdésre adott válaszok
az ilyen jól tereli másik oldalra a usert :D olyan mintha azt mondaná "mennyémá innét, ez az oldal nem szereti a felhasználókat!"
Nem hinném, hogy ezt ilyen "csináld magad" módon meg lehet oldani. Ahhoz kicsit komolyabban kell érteni hozzá. Fõleg, ha magadról akarsz ilyet csinálni. Elõször fel kell venned magad videóval, aztán meg abból gondolom flash animot csinálni stb stb
Nem fogok munkaidõben ilyenekkel hosszasabban szórakozni, munkaidõn kívül meg pláne nem :)
[link]
A kérdező hozzászólása: Mintha olyan lehetõség is lett volna, hogy magamról lehet ilyet készíteni, és üdvözlöm a site-ra érkezõket.
A kérdező hozzászólása: Régebben találtam egy oldalt a google-ban ami pont ezzel foglalkozott, és készített ilyeneket, de sajnos nem találom.

Hogy kell olyan fejlecet kesziteni, mint pl a Facebook?

HTML-el kodolva nekem nem sikerult teljesen ... A bejelentkezeses resz elvan csuszva .. Valaki segitsen legyszives :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Magát a kék csíkot beállítod mint absolute és a többit pedig rárakhatod úgy, hogy bal szélhez képest mennyire legyen beljebb mondjuk a bejelentkezés divje left: x; x = pixel relative The element is positioned relative to its normal position, so "left:20" adds 20 pixels to the element's LEFT position Benne van, hogy nem így van nagyon rég foglalkoztam már weboldalakkal :(
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat :) a kék csíkot , és a logót megtudtam csinálni, de 2 bajom van :D az egyik, hogy a CSS kódjaim nem mûködnek (biztos én rontottam el), a másik a pozicionálás :( köszi a segítséget, próbálkozom, aztán hátha sikerül :)
Egy div: <div class="header">tartalom</div> ami a CSS-ben: .header { position: fixed; left: 0px; right: 0px; top: 0px; height: 40px; z-index: 100; }

Ilyet, hogy lehet?

Weblapra szeretnék egy olyan lapot amire híreket írnék és a hírek úgy néznének ki,hogy Középre van igazítva egy hír címe és alatta kisebb betüvel sotkizártan írja a hír tartalmát de csak az első pár sort és utána pedig kipontozza és ezeknél a jobb alsó sarokba lenne egy gomb amire ha rányomunk akkor lejjebb megy lényegében minden hír és ahol megnyomtuk a gombot hírnél megjelenik a hír folytatása és ha újra rányomunk vissza csúszik minden a hírek is feljebb jönnek és a hírt amit az imént lenyitottunk amiből megint csak az a pár sor látszódna??
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit bõvebben kérlek ...:)
mysql, php, css, javascript
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Például Hír címe asdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasda... tovább(ez jobb oldalt van) -> rányomunk a továbbra és ez jelenik meg Hír címe asdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdaasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasd Hír 2 ... a hírek között pedig lenne egy elválasztó vonal szerûség vagy valami ami jelzi h vége a hírnek

Írnátok ilyen felugróablakot?

Olyan popup ablakot szeretnék, ami legalább 220px magas és 340 px széles. Egy iframe like gombot szeretnék bele és egy kis szöveget... Amikor betölt az oldal ez az ablak jelenjen meg és úgy lehessen bezárni, hogy az ablakon belül bárhova is kattintok, vagy 10 másodperc múlva automatikusan záródjon be...
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Úgy már jónak kell lennie a dolognak. A lényeg, hogy a gombod ne képezzen logikailag különálló ablakot, mert az oda érkezõ click eventeket a fõoldal nem kapja meg, ebbõl kifolyólag pedig nem fogod tudni megoldani a klikkelésre való bezárást. Ellenben, ha egy div elembe teszed bele az egészet, akkor a visibility -jét "none" -ra állítva elérheted a kívánt hatást.
Minden böngészõben van már popup blocker, és defaultból be is van kapcsolva. Tuti, hogy nem csak feleslegesen fárasztod magad?
Minden további nélkül megoldható, bár az iframe az problémás. Perpill nemigen van rá idõm, de ha más nem érez késztetést, akkor majd szakítok rá.
Az a probléma az iframe -mel, hogy bizonyos értelemben külön ablaknak minõsül, és aszerint is viselkedik. A popup blockerek "megkerülése érdekében" nagyon szépen ki lehet alakítani egy popupot div -bõl, illetve grafikai elemekbõl; ezt nem blokkolja egyik sem. Ellenben, ha ebbe egy iframe -et teszek bele, akkor az abba betöltött dokumentumra való kattintás esetében az esemény "az iframe keretei közé szorul", vagyis a szülõablak nem kapja meg az event message -et. Talán kiküszöbölhetõ a probléma ablakok közti kommunikációval, az viszont JS alapon elég macerás...
A kérdező hozzászólása: Azt nagyon megköszönném, de nem muszáj iframet használni, ilyen like gombokat is lehet generálni: HTML5, XFBML, IFRAME, URL
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); itt van egy popup ablak kódja, ami kattintásra bezáródik... és itt lehet like gombot generálni: [link] csinálnál egy példát, hogy hova kell beilleszteni a like gomb kódját? popup: <html> <head> <title>PopUp</title> <meta charset="utf-8" /> <style> div#popup{ visibility:hidden; width:100px; height:100px; position:fixed; top:150px; left:45%; border-style:solid; text-align:center; } </style> </head> <body onload="ppmutat();" onclick="ppbezar()"> <div id="popup">Szöveg</div> <script> function ppmutat(){ var popup = document.getElementById("popup"); popup.style.visibility="visible"; } function ppbezar(){ var popup = document.getElementById("popup"); popup.style.visibility="hidden"; } </script> </body> </html>
A kérdező hozzászólása: értem és ha nem iframe alapú like gombot illesztek be ? HTML5 vagy XFBML nem jó?

Bloggal pénzt keresni? Hogy működik?

Tapasztalatokat és tippeket várnék, mert egy ismerősöm szeretne blogot indítani és szeretne vele pénzt is keresni.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
keresgettem kicsit: google ads pontos számokat nem hoz nyilvánosságra, de valahol azt olvasom most épp, hogy az átlag napi 300 egyedi látogató napi 170ft-ot ér. bár passz, hogy lineáris-e, de akkor minden egyes újabb olvasód 0, 5 Ft-ot ér. az ugye havi 15. tehát minden látogatód félévente meghív egy nagyfröccsre :D úgy kb.
A kérdező hozzászólása: Oh értem. Köszönöm a válaszokat. Mondom majd az ismerõsömnek, én is csak annyit tudtam mondani neki, hogy nem hiszem, hogy megérné, mert ráadásul olyan témájú lenne, ami nem a tömeget mozgatja meg, hanem csak egy kis réteget... Köszönöm mégegyszer a segítséget
step #1: indítasz egy blogot, lehetõleg saját helyen. step #2: annyira jókat publikálsz, hogy átlag napi néhányszázerer egyedi látogatód legyen folyamatosan. step #3: reklámokat teszel az oldalra, melyeket ugye a látogatók száma szerint fizetnek. tehát: sok olvasó == sok pénz, kevés olvasó == kevés és/vagy nulla pénz. A gond az a tervvel, hogy elég nehéz olyan király blogot írni, amit annyian olvasnak rendszeresen, hogy nagyon jó, terjed-terjed, soksok masszív olvasó, rengeteg egyedi oldalletöltés. Pontos nagyságrendet nem tudok, de ha minden nap többszáz ember megnézi, az még nem a komolyabb pénzkeresési nagyságrend
A google hirdetési rendszere átkattintások után fizet majd, és valószínûleg ott jött ki nekik ez a statisztika, így elvileg ez lineáris lesz. Tehát ha az ismerõsöd nagyon jó a szakmájában, és jól is tud írni, akkor érdemes belevágni, de így is sok idõ lesz, mire rengeteg fröccs ára kijön a blogból!

Webshop miben indítsam?

Szerintetek melyik a legjobb ami magyarul is van? Magento, Joomla, PrestaShop, Virtuemart, Opencart, Zencart... ? :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: De melyik van magyarul és ami fõ hogy INGYENES, mert PrestaShop is ingyenes, de bankkártya fizetéshez kell plugin 70-150€ ahogy látom, és még hol van a többi... Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Valaki aki hasznos tanácsot is tud adni?
Symfony -ban lekódolva!?
A bankkártyás fizetéshez szerintem az SSL is feltétel lesz, ami szintén fizetõs, meg a tárhely, domain is... Nullából egy normális webáruházat nem tudsz kihozni. De mivel bevételt fog termelni, befektetésként kell gondolni rá, nem kiadásként:) Én mondjuk a Joomla + Virtuemartot mondanám, a többit annyira nem ismerem. Ezek elérhetõek magyarul.
Kuka az összes. Írass egyedi webshopot, így gyors, és biztonságos lesz. Gyors, mert csak az lesz benne, amire valóban szükség van, az összes tele van zsúfolva fölösleges dolgokkal. Biztonságos, mert senki nem lát bele a forráskódba. Ennyi. Ha több infó kell, csak szólj bátran!
ingyen -> webshop :-( ingyen adod a termékeidet is!?
ehhez csak annyit mondok, minek válasz el olyat amirõl fogalmad sincs.
Bármelyik a fent említettek közül, csak a Magento nem! Még egy atomreaktor sem elég erõforrás neki.
A kérdező hozzászólása: Na végre! :) köszi, közben más is ajánlotta és elkészítettük.. Nem tudom mit veri mindenki annyira a mellét hogy sok dolo kell hozzá, hiszen ez CMS rendszer, feltelepítem és dolgozom.. ENNYI :)
A Joomla + Virtuemart kombináció ingyenes és létezik hozzá elérhetõ (fizetõs) bankkártyás fizetési elérhetõség is.
"Valaki aki hasznos tanácsot is tud adni?" Valld be annak akinek megígérted hogy gõzöd sincs hol kezdj neki. Ha már itt elakadsz, hogy melyik ingyenes forráshoz érdemes nyúlni, akkor az adott keretrendszer igényeirõl, testreszabásáról, és kórságairól fogalmad sincs. + ha bármi egyedi elképzelés merül fel, annak leprogramozása még inkább nem a te tereped. És mivel "eléggé sürget az idõ", ennyi tudással ami lesût rólad, nem hogy közeljövõbben, de meg merem kockáztatni, hogy késõbbi idõkben sem fog menni. Ez most kb. olyan mint ha bemennék egy autószervizbe, hogy láttam már autót, és van villáskulcsom is, mától autógyártásba akarok fogni.
A kérdező hozzászólása: Én készítek valakinek és eléggé sürget az idõ, és legálisan kéne "minél kevesebb" kiadásokkal..

Van itt olyan aki valami hobbijáról blogol?

Lehet én is elkezdek blogolni, és szeretnék megismerni néhány ilyen blogolót.
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
Sztem a szürke lehetne valamivel világosabb. Egyébként rendben van. A késõbbiekre vonatkozóan esetleg megcsinálhatnád, hogy a fõoldalon ne mutassa a bejegyzések teljes szövegét csak egy részletet belõle, esetleg valami informatív kivonatot. Tizenx hosszabb bejegyzésnél már zavaró ha kilométereket kell görgetni a lapozáshoz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem teljesen jó a design. :) Csak a fejléc képeden kéne még tuningolni picit. A jobb oldali srác gyakorlatilag skalpolva van. A csaj hajánál túl éles a vágás (fõleg baloldalt), valami blurt rakhatnál a szélére. :) Meg a bejegyzés felett a dátum fejléc hátterén gondolkozhatnál, az a lila nem illik oda. :) #2-essel nem értek egyet. Nem kell minden túlcsicsázni. -- OFF #2-es, ha megengeded, építõ jelleggel: - a kutyás oldalon a fejlécen dolgozhatnál még. A "Minden jog fenntartva" szöveg olvashatatlan, hiányoznak belõle betûk, és látszik, hogy egy kisebb pixeles verzió eredetileg, csak fel van nagyítva. A hátteretet is újragondolhatnád a 4lábú mögött. - a Star Moovie-s oldalon, a jobb oldali sávban a blokkok fejlécénél a kép be van keretezve, benne pedig el van csúszva a kék cucc. A fejlécben a Samsung logó alja szintén le van vágva. -- ON
lol 2-es bújj el, nagyon gagyik.. kérdezõ: a háttér okés. a fejléc lehetne alacsonyabb, kb a fele (legyen benne a lényeg, pl a farkas, a srác szeme, meg a csecsek :D) én próbálnék azon egy kis homályosítást is. Az oldal címe nem igazán feltûnõ benne, ezzel is kezdenék valamit. Betûtípusokat cserélném. Számláló felesleges.
A blog aljáról még szedd ki a simple sablon szavakat ha lehet.
Az elõttem szóló nagyjából mindent elmondott. Fejléc magasságából visszavenni. Itt a fejlécben, ha ez az "Idegen földeken" valami TVsorozat, akkor lehetne erre utalást tenni (pl. a legnépszerûbb argentin sorozat). Dátumok mögül a külön hátteret kivenném. Betû színekkel nekem nincs gondom.
Eléggé egyszerû, nem azt mondom h a minimalizálás nem király de ez túl gyenge próbáld más irányba elvinni az egészet. Itt van pár példa az én oldalaim közül: [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Javítottam :) remélem jobb lett :)

kérdésre adott válaszok
A: légy türelmes és nézegesd a spam mappákat B: keres másik email szolgáltatót C: keress másik blog szolgáltatót
ugyan ez a bajom ..:( mindennap nézem de semmi... neked elküldték már az email-t?
A kérdező hozzászólása: Nem, nekem se küldték el De még a freemailt se fogadja el.. ._.

VPN-en keresztül hogy vegyem fel a kapcsolatot a helyi adatbázissal?

Kaptam VPN hozzáférést egy hálózatba. Ez annyit jelent, hogy csatlakozok (és elvileg), olyan mintha annak a hálózatnak a része lennék. Ezek után elvártam, hogy ha sql management studioban megpróbálok csatlakozni a megadott adatbázisomhoz, akkor működni fog, de nem működik. A következő hibát kapom:
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem ezt a rendszergazdával kéne megbeszélni. Ha ott ülnél bent a cégnél egy munkaállomás mellett, azt is ugyanúgy érzékelhetné távoli kapcsolatnak, mert nem a saját szerverén futó processz keresi. Azt azért nézd meg, hogy az IP-címed megfelel-e a belsõ hálózatnak.
A kérdező hozzászólása: itt fõként a (távoli kapcsolat) részt nem értem, mert ha vpn-el csatlakoztam, akkor utána elvileg az sql nem érzékelheti, hogy távolról csatlakozom nem? Vagy valahonnan tudja, hogy a VPN-en vagyok?