Ünnepek -Egyéb kérdések - 748 db

Ünnepek alatt mekkora forgalom van a mozikban?

Eszembe jutott, hogy akár moziba is mehetnénk valamelyik nap (23-26), de a tömeget annyira nem szeretem... Mi a tapasztalat, mennyien szoktak lenni ilyenkor? Esetleg más, amiről érdemes lenne tudni?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem kevesen vannak mert mindenki otthon van az ünnepek alatt! De azért elmehetsz biztos nem lesznek sokan))))
Nagyon sokan vannak az ünnepek alatt...(szerintem) zért, mert ugye akkor (karácsony után) nagy leárazások vannak, és akkor mindigg "betévednek" a mozikba az emberek...például én és a családom!! :DD Lécci pontozz! :P

Barátomnak karácsonyra egy övet szeretnék venni. Arra gondoltam hogy ennek a csat (ami fém) részébe valamit gravíroztatok. Elkészítik az ilyet?

És kb mennyibe fog kerülni? Szerintetek amúgy ez jó ötlet? Előre is köszönöm a válaszokat! :) 16/L
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Bármit veszel örülni fog neki, mert tõled kapja!
nórikám bàrmitis veszel örülni fog neki.

December 7-én minden ugyan ugy vam mint hét közben?

Pl orvosi ügyelet? Vagy úgy mint ünnep napokon?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A szombati rend szerint
Munkanap van ma. Általában kiírják a dokik, melyik napi rendelés szerint mûködnek. Hívd fel õket.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha 11 ig van ügyelet hétvégén , akkor csak addig van orvos? Ha igen honnan kérjek igazolást a mai napra?

kérdésre adott válaszok
Nem, nem kifejezetten a végkifejletet ünneplik. Õk azt mondják azt ünneplik meg, amikor az elsõ telepesek megérkeztek az igéret földjére és a bennszülöttek tárt karokkal fogadták õket, meghivták õket étkezni és elszivták velük a békepipát. Ettõl függetlenül másnap legyilkolták õket. Lehet valójában azért ünnepelnek, mert megszerezték a földet. Nekem mindegy is. Fõleg spanyol és portugál üldözöttek, disszidensek leszármazottairól beszélünk. Hozzájuk képest még azt is civilizáltnak lehetne mondani, ha mások halálát ünnepelnék.
A mai Egyesült Államok területén az elsõ hálaadást a hagyományok szerint 1621-ben ünnepelték a Mayflower fedélzetén az elõzõ évben Plymouth-hoz érkezõ, az Újvilágba az európai vallásüldözések elõl menekült telepesek, akiknek mintegy fele a hideg, az éhezés és az idegen, mostoha környezet áldozata lett az elsõ télen. A telepeseket a wampanoag indián törzs segítette ezekben a nehéz idõkben, megtanítva nekik többek közt a helyi halászatot és vadászatot, a kukoricatermesztést, a juharszirup kinyerésének titkát. A történet szerint az õszi bõséges termés után az életben maradt 51 telepes vezetõje, William Bradford nagy ünnepséget rendezett, ahová az indiánokat is meghívták. A hálaadás hagyományok szerinti történetének egyes részletei csupán az 1890-es és 1900-as évek elején alakultak ki, mikor az amerikaiakat megosztó polgárháború sebeinek begyógyítása és a nagyszámú bevándorló asszimilációjának megkönnyítése érdekében az amerikaiak igyekeztek megteremteni egységes nemzeti identitásukat.
Feltételezem, hogy ilyesmi cikkeket olvastál. [link] [link] El tudom képzelni, hogy igaz. Ma sem különbek. Régen mitõl lettek volna jobbak.
Nem. Miutan az elso pilgrimek megerkeztek az uj vilagba az elso aratast unnepeltek ahova meghivtak a helyi benszulotteket (indianokat) is. 1863-ba Abraham Lincoln csinalta meg Allami unnepnek.

kérdésre adott válaszok
2013. december 24. - kedd, pihenõnap (december 7. szombat munkanap, akkor kell ledolgozni) 2013. december 25. - szerda 2013. december 26. - csütörtök 2013. december 27. - péntek, pihenõnap (december 21. szombat munkanap, akkor kell ledolgozni) a bõrgyógyász az nem orvos?

Milyen ajándékot vegyek a lányomnak Karácsonyra?

Szereti az aranyos dolgokat és minden kis apróságot,arckrémeket,parfümöket de aztmondta ,hogy idén valami mást szeretne .15 éves .fényképezőgépet kapott tavaly ez a lány a példaképe: <http://www.youtube.com/user/Macbarbie07
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
hát, pedig a példaképét elnézve a parfüm, smink, ruhák, ékszereken kívül nemigen jut az ember eszébe semmi. Szerintem lepd meg, vegyél neki könyvet.
nekem van egy tök jó ötletem, van egy divatmániás barátnõm, egyszer szülinapjára vettem neki és meg volt õrülve! próbaba/kirakati baba lehet kapni használtan is, nagyon sokféle van, fejjel, fej nélkül, csak felsõtest, egészalakos, ez már az ízlésedre és a fantáziádra van bízva.
Attól függ mennyit vagy hajandó költeni rá. Mert ha egy huszas körüli összeg még nem sok, akkor sztem jó ötlet lenne a Victori Secretbõl rendelni (ha jól tudom 100 dollár fölött ingyenes a kiszállítás). Az olyan.. amerikaias :D A youtube videót nézve ettõl megõrülne! Itt nézd meg: victoriasecret.com
valamilyen kisállatot pl.:hörcsög , hal, tengeri malac, törpe nyúl, kutyus, cica
Elektromos képkeret szerintem jó ötlet lenne neki ha szeret fotózni. Kb 5-10 ezer ft körül vannak.
A kérdező hozzászólása: A könyvet is szereti:) szóval szerintem is maradok ezeknél.

Tudtok szalagavatóra, keringőre jó számokat?

Valami szép, nem elcsépelt de nem is túl modern darabot keresek. Előre is köszi a segítséget! :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Lehet, hogy elkéstem, de azért belinkelem. http://www.youtube.com/watch?v=HzeMbN90Pz8

kérdésre adott válaszok
Az oldalon valószínûleg le van írva, csak olvasd át újra. De minimum 7 dollárnál kezdõdik.