Ünnepek -Gyereknap - 16 db

Hova menjek? Gyorsan kéne a válasz.

holnap gyereknap és nem tudom hova menjek.Városliget,Barátságpark vagy Népliget?Ha lehet olyanok válaszoljanak akik minden évben mennek valamelyik helyre és mondják el,hogy ők hogy érzik magukat azon a helyen.Ja és még valami azt is leírnátok ha megkérhetlek titeket rá,hogy mik voltak és hogy mit gondoltok erről a 3 helyről?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem, a felsoroltak közül talán a legjobb a Barátságpark, bár ha ezeken kívül is lehetne választani, akkor mindenképp a Millenáris mellett döntenék...
Szerintem maradj a géped elõtt és kockulj egész nap.

11 éves kislányt mivel lehetne meglepni gyereknap alkalmából?

Unokahúgom 11 éves és szeretném meglepni valami (lehetőleg olcsó) ajándékkal, aprósággal gyermeknapra. Szeret kézműveskedni- vasalható gyöngyöt láttam, amiből szép képeket, dekorációt lehet készíteni- vajon ez már dedós lenne neki? (Közös programot most nem tudunk szervezni.)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A vasalható gyönyg inkább kisebbeknek való - menj el egy barkácsboltba, és ott nézz körül (csillámporos ragasztó, színes felragasztható strasszkövek, stb..)
Szerintem, ha bejonnek neki a kezmuves cuccok, akk vegyel neki vmit amit o sajat maga rakhat ossze. Orulni fog neki szerintem.
ha szeret ilyesmivel foglalkozni, akkor biztos örülni fog neki. Én ennyi idõsen kb üvegfestéket kaptam, nagyon szerettem. Meg gyöngyöt fûzni is. Ha vannak hasonló dolgai, nem hiszem, hogy dedós lenne neki.
Válaszoltál is a kérdésedre! Vegyél neki valamilyen kézzel készült akármit. Nyugodtan vedd meg neki! Miért lenne dedós, ha õ ezt szereti? Vedd meg!
A kérdező hozzászólása: Alapanyagai, kellékei vannak(strasszok, ragasztók, csillámpor, kréták, festékek...). Valami olyanra gondoltam, amivel egy új technikát ismerhetne meg, nem kell hozzá plusz dolgokat vásárolni(süthetõ gyurmázni, dekopázsolni, gyöngyöt fûzni szoktunk), együtt is használhatjuk, de neki egyedül is szórakozást jelent. Korábban szerette azt a gyöngyös játékot, amibõl ha kiraktad a képet vízzel kellett lepermetezni és a gyöngyök összeragadtak. Ez annál komolyabb: http://otthonkeszultjatekok.blogspot.hu/2013/01/vasalhato-gy.. Van foszforeszkáló gyöngy is... Nem tudom mennyire örülne ennek még egy 11 éves kislány, nem akarom "ciki" ajándékkal meglepni. Ha valaki felvetne egy konkrét ötletet, hogy egy kiskamasznak mi adható amiben örömét leli azt nagyon megköszönném.

Május hányadika gyereknap?

Gyereknapra kapom meg a hörcsögöm és nagyon várom szóval szeretném tudni , hogy hányadika !!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
25, 26, 27 28, 29, 30 és 31 közül valamelyik, attól függ, hogy melyik esik vasárnapra.
ahogy az elsõ válaszoló helyesen írta: május utolsó vasárnapja gyereknap (ahogy az elsõ az anyák napja)
34
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Május utolsó vasárnapja, tehát idén május 26.
Megkaptad?

Mikor van gyereknap? ,

sürgőőőőőős létszi irjatok!!!! köszi
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Gyereknap mindig május utolsó vasárnapja.
Magyarországon van május utolsó vasárnapján, más országokban jún. 1.-e
VAN GYEREKNAP??
2013-ban május 26
Május 40
max 31 nap lehet egy hónapban -.-"
Utolsó, ez egy magyar oldal, evidens, hogy ha nem Magyarország érdekli, akkor ugy írja ki.....
A kérdező hozzászólása: Az nem lehet csak 38 nap van egy hònapban (;
Május vége.
Ha a google-ban keresel, bármit megtalálsz. Ezért felesleges kiposztolni egy kérdést!!
február 36.
a mi városunkban május 26.
Május utolsó vasárnapján.
Június 1.-jén :) )
2013. május 26 (május utolsó vasárnapja!)

15. születésnapi ajándék? (lent)

Nem tudom hogy mit vegyek a keresztfiamnak. Amit tudni kell rólla: Divatosan öltözik,bmx-ezik,motorozik,szeret a haverjaival lenni. Olyan 10-15ezer forintot szeretnék az ajándékra szánni és a srác most lesz 15éves! Köszönöm a válaszokat előre is!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az ilyen idõs fiúk megõrülnek a márkás sportholmikért. Bár nem mindegyik fér bele 15.000, - be. Írtad hogy divatosan öltözködik. Én valamelyik sportboltban pl Hervis vennék ajándékutalványt. Így õ a saját ízlésének megfelelõ dolgot tudja kiválasztani. Ha pedig kevés lenne rá a pénz, úgyis fog kapni mástól is pénzt a szülinapra, és abból kipótolja majd.
Én a pénzt kértem olyan idõsen, hogy azt vehessek, amit akarok. De kérdezd meg, hogy mi kéne a cangájára, és akkor végy azt neki!
Esetleg DC baseballsapka.:)
ebben a koromban már én is jobbna örültem a pénznek, abból legalább azt vehettem amit akartam :)
Egy füves ciginek sztem majdnem minden ennyi idõs örülne...és sztem olcsóbb mint 15 ezer.:D Komolyabbra fordítva szerintem is inkább adj neki pénzt. Lehet, hogy nincs annyira oda a DC-ért hanem valamelyik másik márkát szereti. Nagyobb öröm ha pénzt kap mert akkor a lehetõségek is ott vannak elõtte, hogy mit vehet belõle és nem csak a konkrét tárgy, és a választási lehetõség ebben a korban nagyon fontos! A cigivel meg csak vicceltem!:D
Lehet, hogy kisebbségben vagyok, de én mindig annak örültem, ha konkrét dolgot kaptam, nem pénzt. A pénzben számomra van valami "nem tudtam jobbat kitalálni" érzés. És a meglepetés sem utolsó szempont ugye :) Szóval inkább valami bicajos cuccot vegyél, vagy egy márkás póló, sapka is jó, 10-15-be szerintem az már belefér. Ami ennél drágább, azt megvenni sem érdemes :D azért ba hervis-utalvány se rossz ötlet.
A legjobb szerintem, ha megkérdezed tõle, hogy minek örülne :D Egyébként a koncertjegyet tanácsolnám én is.
Az ilyen deszkás-BMX-es stílus a DC. Vegyél neki valami DC cuccot, annak tuti örülni fog :)
Ha van kedvenc ruha márkája akkor egy olyan márkás ruhadarab, esetleg motoros ruhához felszerelés (nem tudom mennyibe kerülnek, de pl kesztyû, cipõ stb)
Valami jó póló(k), cipõ esetleg sisak.
Idõzített bombát.
Szerintem egy vásárlási utalványa Hervisbe, Intersportba vagy ilyesmi sportboltba tökéletes lenne. Az Intersportban meg van DC is, de ilyen helyeken nem csak ruhát tud vanni :)
Pénzt, az tuti hogy jó lesz, ha veszel neki valamit, az nem 100% hogy tetszik neki.. a pénzbõl viszont azt vesz amit akar, vagy elmehet bulizni akár...
DC fullcap Játék vmien consolera(xbox ps3 ha van) Ja és 1 hétre orvosi igazolást azzal nyerni lehet :D
gördeszka, telefon, koncert jegy, sapka, de ha meg akarod szivatni kötött sál és könyvek XD
Találj ki vmi programot pl: szereti a xy együttest vegyél jegyet a koncertre és vidd el, ott vmi olyat vegyél neki ami emlékezetes marad 1 életre vagy csak kajáljatok egyet
Benzin utalványt:)
Valami márkás cipõt ami illik a stílusához.pl.supra.vagy mondd neki, hogy választhat valamit a netrõl és megrendelheti te meg kifizeted neki :)

Milyen feladatok legyenek gyereknapkor a suliban?

Sziasztok! A suliban én vagyok a DÖK elnök és nekem kell megszerveznem a gyereknapot a fels? tagozatosoknak... még 3 feladatra lenne szükségem de kifogytam az ötletekb?l. Logikai, csapatépít? és ügyességi feladatokra gondoltam de ha bármi más eszetekbe jut várom a válaszokat ha lehet még ma:D Köszzzii
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekünk olyan feladat volt a suliban egyik sport napon, hogy voltak csapatok, és egy tál pattogatott kukorica és szívószálak. A csapatoknak idõre minél több kukoricát kellett a kukoricás tálból egy pár méterrel arrébb lévõ tálba belerakni illetve szállítani úgy, hogy csak a szívószálat használhattuk, tehát szívni kellett a kukoricát. Meg lehetett fogni kézzel a szívószálat, de a kukoricát nem! Közben hangulatos "mai tini zene ment" :) mindenki nagyon élvezte a játékot, és én is benne voltam az egyik csapatban tehát mondhatom, hogy tényleg jó játék volt :) Remélem segítettem :) Üdv. 14/L
már volt gyereknap b*szki :D
Szerintem jó a feladat is meg minden. De nekunk a sulinkban volt ilyen ugróiskola meg hullahopp, stb. De mi inkább eloadásokat terveztunk. És az volt a legjobb, hogy a gyerekek atták elo, nem pedig valami unalmas szoveg a suliradioban. Szóval lehetne valami táncot betanítani a gyerekeknke, és még nevetni is lehet rajta.
A kérdező hozzászólása: A mi sulinkban most lesz, pénteken.... -.- ez van...

Hány éves korig tartottátok a családban a gyereknapot?

Vagyis: ha már nem tartjátok, mikor volt utoljára, hány éves volt a legkisebb gyerek a családban, illetve tartjátok-e azután is, hogy feln?ttek a gyerekek, csak valamilyen jelképes módon?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Sose tartottunk ilyent. De nyáron mentünk állatkertbe amikor kicsik voltunk, tavaly kikönyörögtem most vagyok 18 xD
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
13éves ez szívás... mi szoktunk:D és mindig is fogunk! :D legalább egy süti legyen:D
14 éves koromig és mindenhol azt hiszem a családunkban, addig kezelték gyerekként az embert. :)
16 vagyok. eddig tartottunk és fogunk is xd
mi sajnos soha nem tartottunk(20 éves vagyok )
Mi még mindig kapunk anyukámtól, 41 éves vagyok :) Én is adok a 20 éves gyerekeimnek.
14 éves voltam mikor megkérdezték apáék, hogy akarjuk-e még tartani a gyereknapot, hogy van-e igényünk rá...
73 éves vagyok se mindig kapok valami apróságot!!!
Soha nem tartottuk a gyereknapot, a gyerekeim se szerették, nemakartak olyankor kimenni, amikor mindenhol tömeg van. Tehát nálunk volt 364 gyerekneap, csak amikor másnak az volt, mi akkornem tartottunk
Nalunk kabe 18 eves korunkig volt "megemlekezes" a dologrol, de mar akkor par eve nem kaptunk semmit, nem is igenyeltuk. Szerintem 15-18 eves korig lehet tartani, de vegen mar csak max egy csoki. Igazabol korabban sem kell tulzasba vinni, en is majd csak egy csokit adok a gyereknek max. Most 2 eves, mamajektol kapott gyereknapra ezt-azt, en nem is vettem semmit, mert tudtam, hogy eleg csokit kap:D Majd raerek tartani 1-3 ev mulva, akkor mar erti is, hogy mirol van szo.
Én 18 vagyok (lány) a bátyám 22, és minden éven kapunk egy tábla csokit. Ahogy mi is felköszöntjük anyák napján! Nem csak addig az anyukánk, amig gyerekek vagyunk, és mi se csak addig vagyunk a gyerekei, amig fel nem növünk :) Egy szülõnek a gyereke mindig is a gyereke marad, lehet akár 70 éves is :)
Én 22 éves vagyok, a legidõsebb tesóm 24, de még mindig minden évben elmegyünk cukrászdába a családdal vagy veszünk otthonra sütit gyereknapkor.
én 13 vagyok és még így sose kaptam semmit meg el se mentünk sehova :SS//
Miért, 18 évesen már nem vagy a szüleid gyermeke? Akkor mostantól én sem köszöntöm fel anyámat anyák napján.
Nálunk már az öcsém 7 éves korában sem (én akkor 11 voltam).

kérdésre adott válaszok
Ceruzaelemér, nem sok okos van, hanem Magyarországon tényleg május utolsó vasárnapja gyereknap. Egyébként Európa nagy részén tényleg június 1. De ez már gyerekkoromban is igy volt, fura, hogy van, aki nem tudja.
A kérdező hozzászólása: A cund a ban adtqk egy kupont hogy jún 1 gyereknapi kedvezmény ez miatt hittem
Május utolsó vasárnapja. Tényleg most volt. De még a csapból is ez folyt, minden helyen hatalmas gyereknapi programok voltak, Mi Medvefarmon voltunk, de a Margiszigeten, Városligetben is volt mindenféle, sõt, sok helyen kedvezmények voltak gyerekeknek. Eddigi években mikor és hogyan tartottátok?
Nem június elsején van, hanem május utolsó vasárnapján.
Semmi gond, csinálni kell neki egy gyerekhétköznapot.
Ha pestiek vagytok, még elmehettek a Gyerekszigetre! Egész júniusban, minden hétvégén GYEREKNAP! :) És ingyenes.
Na, de akkor mégiscsak te voltál most a tudatlan, akinek mondhatnánk gúnyosan, hogy "okos", nem...? Magyarországon mindig május utolsó vasárnapja volt, és nem leszóltuk a Kérdezõt, hanem erre mutattunk rá. Akkor most te miért is szólogatsz be nekünk, mikor igazunk volt? Nem az volt a kérdés, hogy más országokban mikor van, hanem - feltételezem - Magyarországról van szó.
Nem kell ebbõl nagy ügyet csinálni, a gyereknek amúgy is minden nap gyereknap, mert semmi gondjuk nincs, és nem csak gyereknapon vannak szórakoztatva.
Május utolsó vasárnapja gyereknek, Magyarországon legalábbis mindig is így volt. Lehet, hogy más országban nem így van (illetve biztos, mert pont a múltkor olvastam errõl is, meg az anyák napjáról is), de itt akkor is ez az igazság.
Legyen ezentúl június 1.a ti családi napotok. Tartsátok meg minden évben, közvetlenül a gyermeknap után, amit már csak jövõre tudtok megtartani:)
Milyen sok okos van...mióta van ez a májusi divat? Én is úgy tudtam, hogy június elseje a gyereknap...legalábbis itt Erdélyben mindig június elseje volt...
most hétvége volt....Mi nem mentünk programokra, mert utálom a tömeget és csak 2 és 3, 5 évesek, inkább elmentünk a mamához motorozni, kertben rohangálni, tyúkokat etetni. Jövõre nagyok lesznek, jobban élvezik, kérik is majd, hogy menjünk. Jövõre te is tudni fogod, most vasárnap meg bepótolhatjátok, csak nem lesz ingyenes...mert ilyenkor elég sok minden ingyen van, programok, játékok. Anyáink nem ünnepelték meg anno, se a férjemé, se az enyém, csak az anyák napját.
degyökér vagy, nesze neked gyerek..
Egyébként OFF, de tegnap is volt egy kérdés, ahol egy anyuka elfelejtette a gyereknapot. Én is anyuka vagyok, de nekem az az elvem, hogy aki elvárja Anyák napján a virágot, az a gyerekét is köszöntse fel gyereknapon! Ugyanis egy család tagjai egyazon fontosak! Mi apák napját is tartunk, anyák napját is, és természetesen gyereknapot is. Szégyellném magam, ha csak a saját napomat ünnepeltetném meg, a többi családtagéról f.ingom sem lenne :(
A második bekezdést ajánlom figyelmedbe: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyermeknap
Egyébként nagy ökörség hónap végére tenni egy gyerekeknek szóló programot. Sok szülõ örül, h kihúzza addig a fizetésbõl. Mondd meg a gyereknek, h júni 1 a hivatalos napja és h semmit nem vesztettetek. Ez kb olyan mint a szülinapot késõbb megünnepelni.
Õszintén szólva nem értem azokat a családokat, ahol tartják az anyák napját, de a gyereknapot nem. Mármint az anyákat nem értem ezekben a családokban, hogy miért csak a saját ünnepüket tartatják meg a családdal, a gyereket miért nem köszöntik fel? Én is anya vagyok, nekem evidens, hogy a gyerekem engem köszönt anyák napján, apját apák napján, és a gyereket meg ketten köszöntjük gyereknapon. Eszembe sem jutna semmibe venni a gyereknapot, hiszen engem is köszöntenek anyák napján. Önzõnek tartom ha egy anya csak magát ünnepelteti, de a gyerek napja smafu nála...
Én se tudtam hogy gyereknap van, csak néztük mi az a rengeteg repülõ(sétarepülõztek nem messze), aztán kaptunk csokit (nagy gyerek is gyerek)
Ez egyáltalán nem gáz, az én anyukám idén elfelejtette a húsvétot és a gyereknapot. Pedig én elõre leszögeztem, kb 3héttel húsvét elõtt, hogy számítok valami kis meglepire, pl. egy csokitojásra.
Május utolsó vasárnapja gyereknap. Mi nem gyereknapoztunk soha, nem is hiányzott. 20/n
szerintem mondd a gyereknek, hogy nálatok jún. 1 lesz és kész, nincs elfelejtve :)
háát egy kicsit furi hogy gyereked sirva jön haza vagy tulságosan elhanyagolod, vagy tul kényeszteted
de lol :D
hagyjátok már békén a kérdezõt! elfelejtette és? akkor mi van világvége? mert szerintem nem nagy ügy! az emberi dolog!! vagy nem? bezzeg ha gyerek elfelejtené az anyák napját nem háborognátok!!
május 26.
Én még csak 22 éves vagyok, de nálunk sem volt divat a gyereknap kiskoromban, pedig nem olyan rég volt :)
Nem tudom Erdélyben mi a szokás, Budapesten élek, Magyarországon a gyereknap hivatalosan május utolsó vasárnapja. Ez tény.
Hát elég gáz, hogy gyereked van és nem tudod, hogy mikor van gyereknap...Feltételezem, hogy már nagyobb a gyereked, hogy ha "sirva jött haza" és beszél, szóval te az elmúlt években se tudtad , hogy mikor van gyereknap, és soha nem ünnepeltétek? Hát tényleg gáz vagy...
Az "okost" a sok leszólóra értettem aki a kérdezõt szidja :P...mindig június 1-et ünnepeltünk mi, nem tudtam, hogy Magyarországon május utolsó hétvégéje. Nekem holnapután lesz, mert még így felnõtt fejjel is kapok mindig legalább egy kis csokit anyukámtól, mert neki mindig a gyereke maradok :) .
A kérdező hozzászólása: Megünnepeltük eddig. Mondom a c und a s kupon miatt hittem hogy juni 1 most lesz akkor potgyereknap júni 1 én c und a bol ruhak meg mc donalds.ma meg jegkrémezés játszás
május utolsó vasárnapja a mi tegnap elõtt volt
uristen -.-" ezt nem tudni. bele se merek gondolni milyen szülö az ilyen..

Ma van gyereknap?

gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Igen...
nem mert április elsején xd
nem
Dehogy ma
Igen ma.:D
ma
Gyereknap minden évben május utolsó vasárnapján van, azaz idén a mai nap!
Ja.
nem, június elsején
NEm
Juuuuuuniiiiiius 1.-jen

Milyen programot szerveztek 2012 gyereknapjára?

10, 12, 13, éves (fiú, lányok) gyerekeknek milyen programot javasoltok?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
csippendil, sztriptíz, rúdtánc
Amikor kicsi voltam (10 12 éves) mindig bobozni mentünk gyereknapkor Sátoraljaújhelyre. Nagyon vártam mindig. kaland park is van ott nagyon szeretik a gyerekek szerintem.
pedómacit programot!!az tuti beválik...
Gookart
Amivel szerintem nem lehet mellényúlni, az az állatkert és a vidámpark. Ha túl költséges, akkor pedig egy jó kirándulás a hegyekbe, gyermekvasút, libegõ, sõt, a János-hegyen van kalandpark is, szuper jó pályával. http://www.kalandpalya.com/hireink/67/port.hu_gyereknap.html..
Esetleg Margit-Sziget