Ünnepek -Húsvét - 198 db

kérdésre adott válaszok
adjatok csak
Ez pont aktuális kérdés.
szerintem nem kell. ha hozzad mennek locsolni biztos nem a penzert hane mert birnak :) vendegeld meg oket szendvics meg ilyenek... hozzam is szoktak jonni es szeritem meg is lepodnenek ha penzt adnek nekik.. tudjak hogy ez nem arrol szol hanem hogy jol erezzuk magunkat.
Ház válogatja, de igen 90%-ban kapunk.
A húsvét lényege a adás. Ha ezt pénzzel kell viszonozni, akkor mirõl beszélünk? :) Szerintem egy 16-18 éves srácnak már adhatsz egy "fél szilvát", persze, csak, ha gyalog van :D
Öreg nyanyák szoktak pénzt adni. Ha egy fiatal leányzó miatt mennek locsolni, akkor sértés számba megy a pénz odaadása. Etesd meg, alkohol azért még ne adj neki.
úgy bizony, utolsó, mert"piros tojás fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi"
Aki add az add pénzt aki nem az nem
Egy-egy szipi-szopi is megteszi
Aludj vissza, majd Karácsony után ébresztünk...
Adj nekik egy puszit :)

Húsvét hogy telt?

gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Húst a húsba dugva.
Finoman :D
Jól. Tojásfestés, családi sütögetés, fõzés... :)
sehogy egy kis csoki, húsleves, franciasaláta.. nem tartjuk nagyon meg a húsvétot
ugyanmár mire vagy kíváncsi?
Ettünk finom fõtt sonkát. Tormával, kenyérrel.

Mi az a kukózás?

ezt a történelem tanárnőm adta fel ezt a kérdést ha valakinek van valami selyése miaz akkor irjon
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Éva néni nem fog örülni.
Nálam a kukó, az a tojás, amelynek alján tetején kis lyukat fúrva, kifújják belõle magát a tojást. Ezt a "héjat" aztán népmûvészeti festéssel díszítik, olykor szó szerint patkolják, azaz pici patkókat szögelnek rá. A belsõ tojás tartalommal nem lenne idõtálló...
tojásgurítás, húsvétkor. egyébként a gépeden biztosan mûködik a google...legalább ott keresd meg!
Nem szabad mástól megkérdezni a töri házit Babi!

Mi köze a pálmaágnak és olajágnak a húsvéthoz?

Mi köze a pálmaágnak és olajágnak a húsvéthoz? Kaptunk egy tavaszfakadással kapcsolatos papírt, ami ezt kérdezi.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Szóval semmi köze a húsvéthoz?
mit nem lehet érteni??! A nép várja a messiást. úgy tekintenek rá, aki majd a megszálló rómaiakat is legyõzi. Húsvét elõtt szamárcsikón vezetik be a városba, és pálmaágakat tesznek elé, és mint hõst ünneplik. Ezzel szemben nem földies gyõzelmet arat (=nem váltja be a tõle vártakat), hanem feltámad a halálból. Elõtte majdnem agyonverik, és a legszégyenteljesebb, fájdalmas, hosszadalmas keresztre feszítéssel ölik meg.
A kérdező hozzászólása: Akkor megfogalmaznád neked a szöveket úgy, hogy értsem, miért van köze a húsvéthoz? Egy beszámolót kell írnom, hogyan kapcsolódik a húsvéthoz az olaj és a pálmaág.
de van.. Virágvasárnap a húsvét elõtti vasárnap neve, a nagyhét kezdete a keresztény ünnepkörben. Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála elõtti vasárnapon.[1] Az ókorban szokás volt a Közel-Kelet országaiban, hogy az arra méltó személyek útját valamilyen módon befedjék. Az emberek mind a négy evangélium szerint megadták Jézus Krisztusnak ezt a tiszteletet. Máté, Márk és Lukács szerint a felsõruháikat az útra terítették és gallyakat vágtak a fákról, János az egyedüli, aki pálmaágakról számol be.

Angolul élményeim?

Sziasztok leírnék egy szöveget amit angolra kéne fordítani. Kérlek valaki segítsen németet tanulok de angolúl kell. A szöveg: Húsvét napján felkeltem és felkészűltem a mai locsolásra. Reggel 10 fele elindúltam a lány ismerőseimhez. Elmondtam egy verset és meglocsoltam őket. Kaptam tőllük pénzt meg csokitojást. A csokitojást megettem és mindegyik nagyon finom volt. A pénzt eltettem majd veszek belőlle valamit. Szeretem a húsvétot bár többszőr lenne.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
bocsi javítok... I told some poems.
Ne haragudj a beszolasert, de magyarul is tanulhatnal! Olyan pocsek a helyesirasod, hogy az valami szegyen!:(
My Easter day went very well. After my awakening I've prepared for today's sprinkling. About 10 o' clock I went to all my girl familiars/friends. I told some poem and I watered them. I've got from them some money and choco eggs. I ate choco eggs and all of them was really delicious. I kept my money and I will buy something from it. I love easter.. It could be more often. Valami ilyesmi.. Bocsi én sem vagyok perfekt angolos..:D De azért értékelhetõõ:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

kérdésre adott válaszok
Csengõ nincs, megveszekedett pulikutya van, locsoló nincs. Egyszerû.
Osztályfõnököm ma mesélte, hogy beengedett a lakásba egy kéregetõ, kövér cigányasszonyt, és alig bírta kitessékelni, meg mondta, hogy a szomszédban bezzeg fagyasztott csirkét adtak neki. XD
Nem készültél fel rendesen:) Máskor tarts az ajtó mellett egy veder vizet, hogy te is meg tudd locsolni, a nem kívánatos vendégeket!
Szétnéznek miért jöhetnek vissza este, amikor te alszol, mit lophatnak.
Mond meg nekik hogy te a kereszténység egy olyan ágában hiszel ahol jobb adni mint kapni és szívesen fogadod az ajándékaikat. Fénysebességgel fognak elfutni.
Majdnem azt írtam, hogy hogyhogy mi az, régen ez volt a szokás, összejöttek a falu fiai, és házról házra jártak minden lányt meglocsolni. Igen, régen ez volt a szokás, nem úgy mint ma, alig van, aki locsolkodik, pedig egy tök jó móka és ismerkedési mód. :D Na de aztán láttam, hogy cigányok... hát õket én sem engedném be! Azért ez durva.
Kb. 100 tanulságos történetet mesélhetnék arról, hogy a környékünkön élõ idõs hölgyeket hogyan vették "palira" ezek az urak és hölgyek (és nem csak husvétkor). A tanulság egy: semiiképpen sem szabad beereszteni õket, ha meg nem akarnak elmenni, szerintem kiálts ki:"Azonnal jövök, csak befogom a gyémántviperákat és bezárom a két pitbullt!" Ha erre se mennek el, menj ki a kezedben egy jókora konyhakéssel, barátságosan mosolyogva!
na látod mi ezért csuktuk be a kaput meg az ajtót.hogy ne jöjjenek be az alkeszok, meg mindenféle emberek.gondolom a pénzért mentek hozzátok.mert most már mindenki pénzt kér húsvétkor és azt gondolták hogy õk is kapnak.
pénzt várnak érte szerintem ... szánalmas :D ha ilyen van csak nyisd ki az ajtót és üvölt rájuk , hogy Gyertek be dolgozni, ugy elfutnak , hogy olyat még nem láttál :D
Vegyél kutyát ismerõseimhez is addig mentek amíg nem vettek 2 agresszív kutyulit :)
ha cigány õgyeleg a házad táján akkor a terepet méri fel, hogy mikor vagytok otthon és mit lehet lopni
Régebben volt ez szokás, falun még ma is sok helyen. Idegenek mentek végig falun, ahova beengedték õket, mentek locsolkodni, pénzért, kajáért, bármiért. Mi csukjuk az ajtót, nem engedünk be senkit, idegent fõleg nem.
Pénzért, régen nálunk is szokás volt ez. Manapság már nem, mondjuk évekig direkt elmentem otthonról ilyenkor, hogy ne is tudjanak jönni - aztán leszoktak. :D
felmérik a terepet

Mit ünnepelünk húsvétkor?

van aki azt mondja jézus születését , hamvasztását , vagy házzasságát évával ünnepeljük húsvétkor. de hallottam már olyat hogy a hímestojás ünnepe van ilyenkor. nem tudom mi is a valós ezért megkérdezem itt.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Általánosan elfogadottan Jézus feltámadását.
a feltámadását. Amúgy meg, jézust nem hamvasztották, házas sem volt, évával meg pláne nem. és ha nem 2 éves vagy, akkor illene már tudni. a gyerekeknek ugyanis már az oviban elmondják, hogy mit ünneplünk, nem mellesleg itthon is meg tudják kérdezni, tõlünk, a szüleitõl. Ezt gondolom, a szüleid is tudják. Ha nem, akkor ott alapjaiban nagy gáz van.
Tele van ilyen agysérült nyomorékkal az ország, nem tudom miért vagytok meglepõdve?
jézus feltámadását. a születése karácsonykor van
Általános elfogadott nézet szerint Jézus feltámadását. Egyébként a húsvét egy pogány ünnep volt amit a keresztények is átvettek..Voltaképpen a termékenységet, újjászületést ünnepeljük. Nemhiába nyuszi a húsvéti állat (mert elég termékeny állatka, évente többször és sokat tud elleni) Nem hiába van a tojás is, hiszen a tojás is termékenységet jelent. A keresztény vallásban Jézus feltámadását ünnepeljük..
Néztük Jézus élete címû filmet. Ott már a keresztre feszítés elõtt is volt húsvét de pontosan nem tudom mi volt akkor. Valami új cipó vagy nem tudom mit hallottam de nem biztos. Viszon mivel Poncius Pilátus húsvét elõtt péntekre rendelte el a büntetést és húsvét 2. napján feltámadt (hétfõn) ezért új fogalmat nyert a húsvét.
házasságát Évával? mi van??? volt közt néhány év:) amúgy tényleg nem ártana hittan az iskolákban, na nem úgy hogy egy vallást, és kötelezõen, hanem a különbözõ vallásokhoz tartozó ünnepekhez tartozó dolgokat. Jézus születése??? karácsonyról hallottál már? hamvasztása:??? mi van???
"A húsvét / easter eredetileg Ishtar, vagyis az asszír és babilóniai termékenység és szex istennõjének ünnepe volt. A szimbólumai - mint a tojás és a nyúl - akkor és most is a termékenység és a szex szimbólumai. A tojásnak és a nyúlnak a feltámadás mítoszokhoz tehát semmi köze. Miután Konstantin úgy döntött, hogy kereszténnyé teszi a Római Birodalmat, Ishtar-t úgy alakította át, hogy Jézust szemléltesse. Ám lényegében, a húsvét továbbra is a termékenység és a szex ünnepe. "
Kedves Kérdezõ! A Kalányos família a nyuszikát ünnepli és a pedofil papokat. Egy kép a nyuszikáról a húsvéti tévhitek ellen. http://burst.to/4hm Mélységes tisztelettel: Kalányos Márijó Radiátorka
Jézus feltámadását.

kérdésre adott válaszok
Ez nem korfüggõ, mi már felnõttünk a tesóimmal, de a mai napig kapunk, adunk egymásnak egy kis csokit, nasit.
Számomra ez nem korfüggõ. Mi még a dédiknek is viszünk pár csokitojást, nyuszit, bárányt.
Hát én 27 éves vagyok, és kaptam csokit. Én is vettem a szüleimnek is. :)
Nálunk a húsvét a családi ajándékozás ideje, karácsonykor csak a szûk családban veszünk valamit. Húsvétkor kapnak a gyerekek a keresztszülõktõl, nálunk az a szokás, hogy a középiskolai ballagásig.
Csoki az mindig jár :D. De ha a gyerek már nem hisz a nyusziban, akkor felesleges úgy tenni, mintha a nyuszi hozta volna neki. Adsz neki te egy tábla csokit és el van intézve.

Ausztriában hogy ünneplik a húsvétot, szokás ott locsolkodni?

Valamint, az április 1. (bolondok napja) ott is van? Ugyanúgy "vicces" napként fogják fel, vagy ott nem számít ilyen?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ott nem szokás locsolkodni, és már itt Magyarországon is kezd ez az értelmetlen szokás ellaposodni. Szlovákiában a barátnõmnél, még komolyabban megy ez a dolog, ott sokkal komolyabban veszik a húsvétot is alapból, ott még a nagypéntek is munkaszüneti nap.
A locsolkodás csak magyarországon, szlovákiában szokás.Szerintem nagyon szép unnep, mert egyedulállo az egész világon.Az április elsejét ott is tartják ez az egész világon a "vicces" nap.:)
Szerencsére a locsolkodás csak MO-on szokás, sehogy máshol nincs ilyen hülye szokás. Az ápr. 1-et vicces napnak tartják, de nem olyan kényszeredetten, mint MO-on, és nincsenek durva "viccek" sem.

Milyen locsolóverset mondhatnék barátnőm édesanyjának?

21 éves vagyok, valami normális, egyszerű, de nem egy "zöld erdőben jártam" unalomig ismert verset keresek. Előre is köszönöm az ötleteket!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Van nálam egy kis pacsuli, leloccsintom magát. Ha egy kicsi mázlija van, szereti a szagát.
Józsi vagyok, szép és laza. Locsoljak vagy menjek haza?
Verset nem tudok, majd mondanak a kicsik, Csak azért jöttem, hogy igyak egy kicsit. Havas lejtõn jártam, Lavinát is láttam. El akart sodorni, Szabad-e locsolni?
Erre szaladt nyuszianyó épp az imént titokban, Azt mesélte, hogy e házban hímes tojás mi sok van. Azt is mondta úgy él a virág ha locsolják, Eljöttem hát meglocsolni ház nagyját és apraját. Adassék e házban békesség és szeretet, Adjon Isten mindenkinek szép Húsvéti Ünnepet!