Ünnepek -Mikulás - 159 db

Mindenhol van Mikulás/Télapó?

Mert ugye nálunk jön a Mikulás/Télapó december 5.-e estéjén, majd a Jézuska hozza a karácsonykor az ajándékokat. Amerikában meg a Mikulás viszi karácsonykor az ajándékot, akkor ott nem is megy dec. 5.-én csomaggal? És akkor ott nem Jézus születését ünneplik karácsonykor ha a Mikulás viszi az ajándékot? Vagy hogy van ez?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az osztrák (Német-Római) császárság volt területét leszámítva nem jellemzõ. Máshol is van Mikulás (pl. Amerikában), de más országokban karácsonykor szokott jönni.
Nincs mindenhol. Ez elvileg a valláshoz kötõdik, tehát ahol nem keresztények élnek ott igazából nem kellene, hogy legyen. Pl. ahol zsidók élnek ott hanuka van, karácsony nincs, se mikulás. Ha jól tudom, amerikában is Jézus születését ünneplik, ugyan úgy vannak kis diorámák Jézus születésérõl olyantájt. Csak, gondolom én, logikai oka lehet, hogy nem a nulla perces kisJézus/angyalka hozza az ajándékot.
Azaz bárhogy hívják, az egykor volt monarchai és németországi területeket leszámítva, a legtöbb országban karácsonykor vagy újévkor vagy vízkeresztkor van, és nem december 6-án!

kérdésre adott válaszok
szerelmes verset ?
Nem sok dolgom volt még veled, de tudom, hogy jó arc lehetsz. Segítenél föciórán, jobbra írnám meg a dogám. Én tesiben pártolnálak, biztatnálak, mikor fáradsz, És a kúper teszten végre, kettes szintet elérnéd te. A suliba kocoghatnál, nem buszokkal rázkódhatnál. "Was ist das?", ezt kérdezheted, de nem kell komolyan venned. :) Bocs, most csak ilyen ment :( Ennél jobbat is tudok, csak már hulla vagyok...de láttam, hogy sürgõsen kell :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm nagyon jó lett :) mikulásra kell írnom, esetleg ha valaki még tud nagyon megköszönném ha írna
A kérdező hozzászólása: egy fiúnak kell verset írnom barna haj barna szem tesibõl nem jó föcibõl jó németet tanul busszal jár suliba magas és aki tudna írni egy verset beleírhat bátmit mert nem sok mindent tudok róla, elõre is nagyon köszönöm ha valaki tudna írni egy verset vagy pár rímet
3as, ez marha jó lett!!!
Köszi, de még rengeteget kell fejlõdnöm :)

Mindenki kapott Mikulásra ajándékot?

:-* :D (Y)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: az tök jó lehetett :D
A kérdező hozzászólása: de csak annyit akartam ki irni hogy boldog mikulast mindenkinek erre ez nem kerdes fogalmazzam meg a mondatot jobban vagy hasonlo
igen :) boldog mikulást neked is és mindenkinek aki éppen itt üti el az idejét
Nem nagyon! 2 szem szaloncukrot kaptam!
Sajnos nem kaptam :( és nem is fogok senkitõl :( Boldog Mikulást Nektek is!
Nagy szart kaptam. Ráadásul délután 4 ig bent tartottak a munkahelyemen még ilyenkor is, nem elég hogy péntek van. -.-
egy valakitõl kaptam.
Én nem kaptam :(
A kérdező hozzászólása: köszi :D
Elõször is ez egy kérdés. Másodszor is kapott* Harmadszor meg igen kaptam.
Kaptam egy tábla csokit. Nagyon örültem neki, mert egész héten csokit akartam enni, de nem volt itthon, én meg mindig csak rohantam, úgyhogy nem is vettem magamnak. Tudtam, hogy nem lesz mikulásozás, és nem kapok ajándékot, hiszen már nem vagyok gyermek, és anyagilag sem állunk olyan jól, de azért nagyon bíztam abban, hogy egy kis csokit kapok. :) Meg este együtt voltam anyummal és nõvéremmel, kis csajos program volt. Forralt boroztunk, filmeztünk, beszélgettünk. Suliban is jó volt a hangulat, jó kedvünk volt, beszélgettünk. Némelyik tanár hozott nekünk szaloncukrot, vagy cukrot. :D
Hááát elmondtam a lánynak, hogy szeretem.De csak visszautasítást kaptam :(

kérdésre adott válaszok
Egy tábla csokit! Nem mikulásozunk már, mert nem vagyunk gyerekek és anyagilag sem állunk olyan jól. Nagyon reméltem, hogy egy kis csokit azért kapok, úgyhogy nagyon örültem neki! :)
Vizsgaidõszakot, vigaszdíjként sok-sok édességet. Ezzel csak az a baj, hogy a nyelvészet nem lesz tõle édesebb.:)
Pénzt.
Mikulás virágot.
- semmit... párom olaszországban, én meg magam otthon...
Valahogy kimaradtam a szórásból, mint az elmúlt 3 évben mindig :) Lehet, a kedves férjem az oka :D
gázszámlát
puha, meleg mamuszt
Édességet, amibõl már semmi sem maradt délre :)
vodkát
Egy könyvet a honfoglalásról, díszt a karácsonyfára és csokikat.Úgy tûnik, jó voltam.

Mit hozott a Mikulás?

nekem csokit, bugyi, melltartót.:D nektek?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ikeás plüss brokkolit :D
Tona mennyiségû csokit *o*
Villanybojlert.
Rengeteg csokit. :D
Rengeteg csoki, fülhallgató a telefonomhoz
Azt, hogy van szeretõ családom, és nem kell hála istennek nélkülöznöm semmit, és senkit. Karácsonyra is ugyan ezt szeretném kapni.

kérdésre adott válaszok
he?
aj értem mi kulás..
Mi van?
Hát lehet én vagyok tudatlan, de sose hallottam még ezt a viccet, de jó kedvre derítettél, köszönöm! :D
A kérdező hozzászólása: Mikulás*
A kérdező hozzászólása: Én mindig elsütöm ezt a viccet. :D
ez egy nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon régi vicc

Nektek se hozott meg csak virgacsot sem a Mikulas?

Beleneztem a cipombe reggel, de semmi nem volt benne. Munkaba indulas elott 10 perccel belecsempesztem csokit, majd 5 perc mulva ugy csinaltam mintha meglepodtem volna. :-)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A munkahelyemen meglepett már :) Oda haza még nem csak a nagy szél ami rácsapta a garázs ajtót az autómrq miközben álltam ki szóval a mikulás hozhatna egy hátsó lámpabúrát :)
Nem am ahoy mondod meg virgacsot sem arra a gondolatra en is gondoltam mind te :D de vegul mar kesesbe voltam melorol es nem jutottam oda h belerakjak valamit majd h meglepodjek :D de azon meg meg lepodtem h ba....ott hideg es szeles az ido kint :D :D :D 25 F
én annyira rossz voltam hogy még magamtól se kaptam semmit

kérdésre adott válaszok
oda is jó a síkosító. csak tobozokat ne rakj fel
Csak magamnak: beköttetem a szakdolgozatom és leadom a tanulmányi osztályon.
A kérdező hozzászólása: igazából karácsonyra ötletem sincs :D gondoltam hátha valaki kreatívkodott már most is :)
Én már el is vittem neki nemrég, beraktam az ablakába, úgyhogy reggel biztos meg lesz lepõdve :)
Anyukámnak vettem marcipános csokit, mert azt nagyon szereti, tesóm elutazott még a hét közepén, neki a csomagjába rejtettem egy kis üzenettel egy tábla Boci csokit, páromat a távolság miatt postán lepem meg egy kis levélkével és egy Hello Kittys csokival, mert "imádja" a kis cicust! XD
Micsoda válaszok.. :D Én a kisfiamnak egy télapójelmez-rugdalózót vettem, haláli cuki benne :)
igen, annak akit a legjobban szeretek na neki vettem csokit meg egy könyvet.
Nem.
Magamnak vettem csokit :)
Vettem magamnak 1 csokit :D 25 F
vettem síkosítót. mindenkinek aki szereti!
Világító rezgõ elemes vibrátor.

Nem is hisznek a gyerekek a Mikulásban csak velünk hitetik el, hogy hisznek?

Már nem is emlékszem hogy én ténylegesen hittem benne, meg hogy mikor jöttem rá hogy nincs.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
En kiskoromba mindig ugy gondoltam, hogy van a Mikulas es neki van tobb Mikulas segitoje vagy hogy is mondjam, es ok hozzak az ajandekokat!:) 16/L
A Mikulás hisz a gyerekekben.
Szerintem sem hit kérdése, nem gondolnak bele mert nem annyira a Mikulás a lényeg mint maga az ajándék. Én visszaemlékezve gyerekkoromra soha nem gondoltam végig. Aztán egyszer láttam anyámat belopakodni és az ablakba tenni a mikuláscsomagot. Nem igazán lepõdtem meg, és nem is igazán érdekelt, ugyanúgy örültem. :)
A kérdező hozzászólása: A gyerek mesék nem a finn mikulásról szólnak hanem a csodás északi sarkról ahol egész évben a Mikulás kis manói gyártják az ajándékokat.
Ahogy a gyerekek soha nem gondolnak bele, hogy a nyúl tojást tojik húsvétkor, így ebbe sem nagyon mennek bele. Nem hitetnek el velünk semmit sem, egyszerûen csak sodródnak az árral. Amúgy meg nem az északi sarkon lakik, hanem Finnországban. Nemzetközileg is hivatalos poszt, csak éppenséggel nem járja be egy éjjel alatt a földet a rénszarvas szánján. Nekem anyám illúzió romboló módon mindig õszinte volt, tehát nem volt mikulás. Most pótolom be felnõttként. A tesómék viszont jól csinálják, mert úgy mondják, hogy "a mama mikulása, meg a papa mikulása" és így a gyerek nem zavarodik össze. Nem egy személyként kezelik a mikulást.
Én úgy tudtam a sztorit kiskoromban, hogy létezett egy Mikulás(Szent Miklós). De ugye senki teste sem él örökké, de a szellemét megõrizzük(mert az nem hal meg), amire minden évben Dec.6-án kerül sor. A csoki meg a jó-cselekedeteit szimbolizálja. Most is így tudom. :) A manós történetet meg csak az animációs filmekbõl(mesékbõl) ismerem.
Az enyémek hisznek benne. Sikerült párszor úgy idõzíteni, hogy az ajándékot úgy csempésszük oda, hogy nem vették észre, csak azt, hogy nincs ott senki és hirtelen megjelennek az ajándékok. A Karácsonynál tudják, hogy vesznek is az emberek egymásnak ajándékot, de abban még hisznek, hogy a családhoz az igazi jár.
Én hittem benne, de amúgy van mikulás (Jolopuki) csak éppen a sztori nem igaz, üzleti fogás, , de nem bánom :D néhány hamis mikulást asszem megismertem, de ami az ovia volt, tényleg elhittem
A kérdező hozzászólása: Akkor csak én érzem így, már most már végképp. Ma reggel halál lazán közölte velem a fiam hogy anya nem is a Mikulás rakta ide a csomagot, hanem te (azaz én).Mondtam neki hogy de hát kisfiam amikor bejöttem este betakargatni téged még semmi nem volt itt, aztán meg elaludtam úgy hogy nem lehettem én.Erre kedvesen mondta Jól van anya akkor a Mikulás volt. :)

kérdésre adott válaszok
Aranyszalaggal
csirkebéllel