Ünnepek -Névnap - 184 db

Ma van anya névnapja, és szeretnék neki sütni valami egyszerű sütit, amihez minden van itthon. Veszélyes?

A bögrés süti a legegyszerűbb, és azt szeretném kérdezni, hogy ha három percig ey bögrét a mikróba teszünk, nem robban fel, törik el, reped meg? Csak mert az ő kedvenc bögréje három decis, és nem lenne valami nagy meglepetés, ha szétbasznám, mire hazajönne. Szóval, mit mondotok?!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A bogrek tobbnyire porcelanbol keszulnek, azokat meg nyugodtan mikrozhatod. En is szoktam bogres sutit csinalni, es soha nem volt semmi problema.
Gondolom, porcelán bögre. Azok meg bírják a gyûrõdést. Nyugodtan tedd a mikróba. (Ha meg baj lenne, fogd rá a nyuszira.)

kérdésre adott válaszok
szerintem a névnapra veszel egy csokor virágot aztán annyi a legtöbb embernek eszébe se jut h névnap vagy valami ha nagyon extra dolgot akarsz dobj össze valami kaját egy kis virág és kész is :D ha nem tudsz fõzni receptek vagy kérj meg valakit h segítsen 19/L
Az én barátom rajzolt nekem névnapomra :$ biztos a barátnõdnek is tetszene :) nem kell hozzá profi rajztudás, a szándék a fontos. szerintem el fog olvadni ^_^ õ 18 én 15 :)
Hogy hagyd ott, és keress egy korodbeli csajt, te peofil állat...
virág, csoki, plüssállat, vidd el este sétálni a szabadba ;)
A kérdező hozzászólása: KÖszi de nem tok rajzolni :) és a rózsa az jó ötlet lenne?
Hihetetlen, hogy hány ilyen kérdés kering ezen az oldalon.. 3 hónap alatt azért nem kell hozzá telepátria, hogy ilyen szinten "megismerj" valakit... Egyébként ez véleményes, de szerintem ha ezen gondolkozni, az már rég rossz - A virág meg a halottaknak való.
kúrjad megfeli
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget :) akkor sütök palacsintát azt tudok :)
A kérdező hozzászólása: 3 Hónapja Vagyunk 1ütt!
Valami személyes.. Aztán felsoroljátok a legnagyobb kliséket, gratulálok!
Én a hasznos ajándékok híve vagyok. Gyantázókészlet?
plussmaci
valami személyeset amit tudod h szeret mondjuk szerintem rózsa Meg szív alakú milka csoki, vagy egy neves törcsi vagy bögre.. Vagy akár egy szerelmem törcsi is.. De ha palacsintát csinálsz neki annak is örülni fog:)

kérdésre adott válaszok
Ha nem nagy ajándékra gondoltál, akkor azt tudom ajánlani hogy valami személyes dolgot adj neki. Bár így kicsit nehéz konkrét ötlettel elõállni, ha esetleg tudnál írni érdeklõdési kört, vagy egy kicsit több információt, akkor megpróbálok egy - két konkrét tippet is adni.
Egy rekesz a jobbik borból. Ha már az egy üveg nem tetszett.
Egy üveg jó minõségû bort.
plüss? :D xd
blowjob....
A kérdező hozzászólása: picit találóbbra gondoltam :D

Apunak holnap lesz a nevnapja, mit talaljak ki?

Ma erkeztem haza, igy sajnos nem tudtam semmivel sem keszulni:/ Otletek?:) 16/L
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha mi mondjuk meg, akkor ne te találod ki...
csinalj reggelit .:D:D:D:D
sztriptizelj neki egyet
Ugorj le holnap reggel gyorsan a boltba egy borért.. de ha nem iszik, akkor az ágyba reggeli is megteszi :)

kérdésre adott válaszok
Pizsama felesleges, hisz a legjobb dolgokat annélkül is megkaphatja tõled :P
Annál már csak egy papucs lenne jobb, kicsit sem venném célzásnak.
8-as vagyok Tudod miért nem jó a pizsma? Mert te is bizonytalan vagy, hiszen feltetted a kérdést. Ez az ajándék megosztó, tehát ha szerinted nem ez a tökéletes ajándék, akkor ennek nem fog õszintén örülni. Mit kapott végül?
Nem tudom, az én férjem utálja a pizsamát, de ha a barátod szereti és ismered az ízlését, akkor jó.
Ha szereti a pizsamát, és örülne neki akkor vedd meg.. Az én férjemet világgá tudnám zavarni egy pizsamával..
Nagyon ne. Calvin Klein alsót, azt esetleg.
Névnapra ruhanemût? Brrr. Pasasnak pizsama? Brrr
személytelen
Vedd meg...te meg majd kapsz tõle otthonkát:) )
jó ötlet és szép ajándék
Elsõvel egyet értek:) Ha szereti vedd meg neki
alsókban a jpress anyaga egy-két éve gyengébb
Igen, gondolkozz el a kapcsolat jövõjén...Miért akarod éjjelre felöltöztetni. A volt férjemnek, elõbb pizsamát, majd papucsot vettem..majd elváltunk. Egy igazi pasinál ilyen ajándék eszedbe sem jutna...
Én sem tudnám a páromat pizsamában elképzelni;););) Attól függ mit, milyen értékben szoktatok venni, azért egy J Press piszi nem olcsó. Mi ugyanúgy tartjuk a névnapot, mint a szülinapot, , de sokan nem. Ha õ hord pizsit, akkor oké lehet, de ha nem akkkor a szekrény mélyén landol.
Hát én biztos nem örülnék neki. Ez amolyan kínajándék. Vegyél inkább valami személyeset, ami még évek múlva is eszébe juttatja a napot amikor kapta. Én nagyon szeretek könyvet kapni, de olyant ami érdekel is. Ezt el lehet játszani filmmel is. Sok szerencsét!

kérdésre adott válaszok
én csokit vennék. Nálunk baráti körben ez szokott lenni. :D
Névnapra nem szokás nagy dolgot..ahogy elõttem is írták csoki esetleg kisebb apróság ami utal a hobbijára esetleg ha tetszik a fiú vagy jártok akkor arra :)
Nálunk a névnap ugyanolyan, mint a szülinap.(Sosem értettem, hogy valakinél az hogyan lehet kisebb ünnep:) ) Viszont egyetértek, szerintem is valami finom csoki, de azért ez attól is függ te mit kaptál tõle,
Én is csokit vennék, valami magvasat - diósat, mandulásat pl. Ne ess túlzásokba, a névnap nem olyan! :)
attól függ mennyi a keret. kérdezd meg ismerõsét minek örülhet. de ha nem kell túlzásba esni, akkor csoki jó.

kérdésre adott válaszok
Melyikbe?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom!
Mar van nevnapja: http://nevnap.org/Lorena/nevnap Naptarba kulon neked nem fogjak leleirni. Ott a leggyakoribb nevek szerepelnek csak.
A kérdező hozzászólása: Persze, a kislányom Loréna.
Nem minden nev szerepel az átlag naptárban. Amikor az MTA engedélyez egy nevet, akkor nevnapi ajánlást is tesz hozza. Ha mégsem, akkor a hasonló nev lesz a névnapot dátuma. Pl Szandra nem szerepel, sem Alexa, de Alexandra igen, igy mindhárom névnek ugyanazon a napon van a nevnapja.
Meg kell keresni a Magyar Nyelvtudományi Intézetet. Remélem még megvannak. Régen volt ilyen intézmény.
szabad érdeklõdni, melyik névrõl van szó? :)

Hol tudok olasz névnapoknak utána járni?

A barátom félig olasz félig magyar és szeretnék utána járni mikor van a névnapja. Légyszí segítsetek!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Magyarországon kívül nem sok helyen ünneplik a névnapot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az infot :)
http://www.paginainizio.com/nomi/calendario_gen_feb.htm a többi hónap a lap alján az "altri mesi" utána Onomastici per Data ott válaszd ki a hónapot.
Olaszországban nem ünnepelnek névnapot, szülinapot annál inkább! Ezt onnan tudom, hogy az unokatesóm olasz.
Tudtommal ott nem ünnepelnek névnapot.
Olaszországban nem ünneplik a névnapot.

14 éves fiúnak milyen képeslapot rajzoljak névnapra?

A 14 éves fiú a barátom, és megígértem neki, hogy rajzolok neki képeslapot névnapjára.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Sötétkék karton kettéhajtva. Az elejére egy fehér korong alakú papír, arra pedig egy cuki zombi. Ilyesmi: http://threshie.deviantart.com/art/Chibi-Zombie-Family-14223.. Mint a középsõ, egy olyan zombi. Remélem tetszeni fog neki.^^
egy pinát rajzolj.xd
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon kedves gondolat, de nincs valami kevésbe romantikus? Egyikünkre sem jellemzõ a túlzott romantika. És ez eléggé romantikus. Ami nem mondom, hogy rossz, de nem az õ stílusa, és rám sem jellemzõ, hogy ilyesmit rajzoljak.
Na végûl milyen lett? :)
Rajzolj valamit ami a barátságotokat szimbolizálja. Amit együtt szoktatok csinálni. Valami amit csak ti ketten tudtok :) :)
Rajzold le kettõtöket, ha jól tudsz portrézni. ;)
A kérdező hozzászólása: Sötétkép lap ketté hajtva, az elejére egy fehér kör alakú lap ragasztva, arra pedig egy zombi rajzolva. Az szerintetek jó? Vagy nekem, mint barátnõjének, nem kellene ilyen morbidnak lennem? ://
A kérdező hozzászólása: Most aztán nagyon vicceset mondtál. Nevessek is?
Rajzolj egy lány, s fiú alakot összeborulva ahogy nézik a naplementét. :) Tuti siker! ;)

Hogyan adjam tudtukra tapintatosan, hogy rosszul esett, hogy nem köszöntöttek fel?

Ma van a névnapom, és a legjobb barátaimnak sem jutottam eszükbe. Én mindig vettem nekik valami személyes ajándékot a köszöntés mellé. Tudom, hogy nem a legfontosabb dolog egy névnap, és ajándékot sem várok, de annyira érzékenyen érint, hogy pont ők felejtenek el. Hogy tudassam velük, hogy rosszul esett? Köszönöm a válaszokat! :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Még nincs vége a napnak, még történhet bármi :)
Szia, bocsi, lehet (sõt biztos) hogy már nem aktuális a kérdésed, de azért leírom... Én is Krisztina vagyok, engem felköszöntöttek a névnapomon, kivéve egy embert.. azt akit nagyon-nagyon szeretek... egész nap vártam a hívását, vagy valami sms-félét, hátha eszébe jutok, de semmi.. azt hittem elfelejtett, de aztán... mikor már este fél 9 is elmúlt, hirtelen beállított hozzám egy szál rózsával. A kapuban ölelkeztünk. Mondanom sem kell, ez volt életem legjobb névnapja... : Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy bármi lehetséges.. csak hinni kell benne. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, és a válaszokat is köszönöm. Én sem tudok semmit csinálni, max majd kiheverem. :)
Boldog névnapot! :) Amúgy velem is megesett ez. Semmit sem csináltam. Fõként mert én férfi vagyok és nem csinálok ügyet belõle annak ellenére, hogy nem esik jól, viszont kiderül, hogy ki is az aki csak saját magával van elfoglalva így tudom mit várhatok tõlük.
Ki nem sz_ra le, hogy mikor van a névnapja? Én a születésnapomat sem várom el senkitõl, hogy megjegyezzék, mert ne az év egyetlen napján hányjanak oda egy "boldog szüli, névnapot" dumát, hanem a maradék 300+ napon legyenek figyelmesek, és vegyenek inkább egy rudit, amikor boltba mennek... Többet ér az apróság, mint az ilyen b_zi "ünnepnap" számomra...
Nekem negyedikén volt. Egyedül csak a võlegényem köszöntött fel, senki más ( se szülök, se haverok, se barátnõk )
Hát igen. A névnap nem az az alkalom, amikor a facebook kijelzi, kinek van éppen évfordulója. :) Egyszerûen durva szemrehányás nélkül add a tudtukra, hogy ma tartod. Persze, ha István vagy véletlenül (ok, tudom, Krisztina van ma), akkor meg ne csodálkozz. Néha én sem köszöntöm fel az olyan embert, akinek 3x van névnapja feltüntetve a naptárban... :S Kérdezd meg, mi az oka annak, hogy elfelejtettek? Szerintem ennél egyszerûbb megoldás nincs. Én jó ideges lennék, mert én is mindenkinek kedveskedek, de tuti elfeljtik a kollégáim a születésnapomat augusztus végén...
A kérdező hozzászólása: Krisztina vagyok, ebbõl is van több egy évben de a naptárban csak egyszer van feltüntetve (ma, augusztus 5-én). Beszéltem is ma azokkal akiktõl elvárom, de nem tûnik fel nekik. Persze tudom, hogy még nincs vége a napnak:)
hátmiaszarcsimbóktólrothadónagybüdöspicsävalvoltatokelfoglalvahogyelfelejtettétekanévnapomat?