Utazás -Biztosítások - 72 db

kérdésre adott válaszok
Én itt kötöttem hegymászásra: [link] Innen átirányít a biztosító honlapjára a megfelelõ kategória kiválasztása után.
A kérdező hozzászólása: köszi, na az eub-nál pont találtam elég jót, mert õk speciálisan "világ-2" kategóriában vállalnak biztosításokat "harmadikválgos" országokra is, és ráadásként sportágra lebontva, tételesen szerepel, hogy õk mit minek minõsítenek. Úgyh köszi szépen, nekem is az EUB tûnik a legszimpatikusabbnak ezen okokból. na most ezek után csak az kérdés, hogy a gyakorlatban milyenek, ha gond van, mert sajnos hallottam már róluk rémtörténetet, de az is igaz, hogy nekem meg egy másikkal volt olyan szemét ügyem, hogy aztán pereskedni kellett, szal ha ezt nézem, akkor mindegy, melyikkel kell veszekedni :(
Mi itt kötünk mindig, ha külföldre megyünk. Kategóriájában a legolcsóbbak közt van, szerintem, bár szerencsére még nem kellett minket sem kimenteni, sem kórházba vinni, se egyéb. Nekem is ajánlották, és õ mondta, hogy nagyon korrektek. De személyes, biztosítást érintõ "kárunk" még nem történt, szóval nem tudok róla nyilatkozni sajnos. :(
[link] ezt próbáltad már?
UNION SOS- Extra
A kérdező hozzászólása: okés köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: sajnos ezek között sem szerepel :( annyira gáz, nem hiszem el, hogy nincs egy jogszabály, amely felsorolja tételesen, hogy mely sportágak minõsülnek extrémnek és melyik "simának", mert enélkül csak a veszekedés van mindig ... esetleg még valaki? senki nem kötött még ilyet? tehát extrém helyen és extrém sport? csak mondok egy példát: ha én motorsportolni megyek, sõt versenyezni és ráadásul Nicaraguába, akkor ez így minek minõsül? hol találok olyan biztosítást, amely a sportágra is kiterjed, na meg ilyen távoli országban is érvényt tudok szerezni neki szükség esetén?

A tb nél kellett igényelni eu-s taj kártyát. Ez mit fedez, és mit jelent az utasbiztosítás?

PL. ha kinnt beteg leszek akkor elég ez a taj kártya?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ez az EU-s TAJ-kártya tehát az egészségügyi ellátásra vonatkozik. Az utasbiztosítás mindenre, ami az utazással összefügg. Vagyis van benne egészségügyi vonatkozás is (itt egymást átfedik az EU-s TAJ-kártyával), de nem-egészségügy rész is (pl. ellopott kézitáska a mentõkocsiban). Az EU-s TAJ-kártya ingyenes, az utasbiztosítás pedig annyira olcsó, hogy érdemes mindkettõt beszerezni.
sztem az ha ott bármi bajod lesz ak fizetnek, vagy a beteg ellátas ott is
Azt jelenti, hogy ingyenesen ellátnak, ha valami közbejön.
Nem vagyok benne biztos: elõfordulhat, hogy az összeg, amibe a kinti kezelésed többe került, mint amennyibe itthon került volna, akkor a különbözetet is neked kell megfizetned. Tehát a magyar tb. nem 100 %-ban fedez, hanem csak annyit fizet, amennyit itthon egy kórháznak is fizetne azért a kezelését. De ennek érdemes utánajárnod, mert mint írtam, nem vagyok benne biztos. Ami viszont biztos: az eu-s taj kártyát csak sürgõs esetben veheted igénybe külföldön.
Viszont az EU-s tajkártyánál utólag fizetik csak ki azt a bizonyos összeget, tehát ha valamiért operálni kell vagy hasonló akkor baj van és csak baleset esetén használatos
Tévedésben vagy. El kellene olvasni a net-en a leírást magyarul. Mindent aprólékosan megmagyaráznak. Röviden: Nem neked fizetik ki utólag !! Hanem a magyar egészségügy fizet utólag az olasznak (vagy ahol voltál). Engem beutaltak Rómában a kórházba kivizsgálásra (erõs fájdalmaim voltak, kihívtuk a mentõt és az egyenesen a kórházba vitt). Ott kivizsgáltak és egy apróbb mûtétet végeztek el. Fizetés helyett le-fénymásolták az útlevelemet és az eu-s taj-kártyámat. Nem kellett semmit se fizessek. A két egészségügy intézmény majd elszámolja egymással, az engem már nem érdekel. Nem csak baleset esetén használatos tehát, hanem (ahogy fogalmaznak): elõre nem látható egészségügy problémák esetén. Pl. szülni nem lehet Párizsba menni (ingyen), mert az elõre látható volt (a dátum) - nem mondhatod, hogy váratlan volt...

kérdésre adott válaszok
én augusztusban voltam 10 napra busszal görögben:33 de nemtudom hol kötöttük a biztositást..:/
eub, uniqa travel help ez a kettõ nagyon jó ár/érték arányban.
Ha jövõ nyáron is felmerül a kérdés, tudom ajánlani az Allianz Biztosítót. Korrekt, mi velük szoktunk kötni.
Na hát ez értelmes volt...Nem hallottam még olyat, hogy valaki kiment külföldre elhagyni a csomagokat vagy meghalni. Nagyon érdekel, hogy mit csinálna a családod, ha veled megtörténne a legrosszabb, a világ túlsó felén?Rendelkezésre állna nekik hirtelen annyi pénz, hogy hazaszállíttassanak és tisztességesen eltemessenek? És ez csak 1 dolog volt a sok közül, amire az a kártya nem jó. Teljesen jó dolog az a kártya, ez tény.Viszont 100%-os biztonságban nem érezhetjük magunkat csak azzal.
Váltsd ki az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, és nem lesz szükséged biztosításra. Olyan, mint a magyar tb kártya, ha orvosra van szükséged, ingyen ellátnak vele az EU-ban. Akkor meg minek is a fizetõs biztosítás????
Nem mindegy, hogy hogyan kezelnek.Ha esetleg megtörténik a legrosszabb, akkor a kártyája haza fogja hozatni a holttestet?(ne történjen ilyen!)Ha elhagyja a poggyászt, akkor kifizetik? Ezért van szükség utasbiztosításra
nézz utána nehogy becsõdöljön közben a cég ! :S
Véleményem szerint ez az oldal arról is szól, hogy irtsa a tudatlanságot, és adott kérdésekre másfajta válaszokat is adjon. Ezért ismételten meg szeretném jegyezni, hogy legközelebb ha görög buszos útra kelnél, tök fölösleges lehúzós biztosítókkal foglalkozni. Kivéve persze, ha odakinn szeretnél meghalni, vagy a csomagjaidat notóriusan elveszíted. Ha ezek nem állnak fönn, akkor inkább válaszd az ingyenes megoldást, az EU-s kártyát. Ja, ha legközelebb még spórolni is szeretnél, keress egy olcsó repülõs lejutást görögbe. Tuti nem lesz drágább, és nem ülöd szét a fenekedet.

Astra biztisító?

Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel a társasággal? Nekem most volt /van egy igen kellemetlen élményem velük. Két évig fizettem, nekik a kötelező biztosítást, de beleuntam, hogy irreálisan magas összegeket vesznek ki a zsebemből. Évforduló előtt 63 nappal (törvényben meghatározott minimum a 30 nap) Küldtem nekik egy e-mailt, hogy biztosítót szeretnék váltani. a szükséges papírokat beszkennelve csatoltam. Erre ma, az évforduló előtt 2(kettő) nappal küldik válaszban, hogy nem áll szándékukban eleget tenni a kérdésemnek, próbálkozzam jövőre. Csak pislogtam, mit hal a szatyorban, hogy ez most komoly? Próbáltam felhívni őket, az összes elérhetőségen. Mindenhol idegesítő gépi férfi hang, utána irritálóan andalító zene. 5000(ötezer) forintomba került, hogy még csak beszélni se tudjak senkivel. Hasonló tapasztalat?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem is korrekt társaság
Tényleg meglepõdtem: az alkusznál 200 forinttal olcsóbb jött ki, de hogy miért?!
Nem lenne olcsóbb, mert akkor a biztosító ügynöke, ügyintézõje, stb. kapná meg a jutalékot. Emberek ezzel pénzt keresnek és ez mindig így lesz. A biztosítás felmondásához nem kell scannelni semmit, nem azt kell írni, hogy biztosítót szeretnél váltani és fõleg az egészet nem e-mailben. Ha az elsõ válaszoló által írt mód nem felel meg, akkor írásban (tehát levélben), aláírva, a szerzõdés adatait felsorolva (szerzõdésszám, rendszám, szerzõdõ, évforduló), azt évforduló elõtt 30-60 nappal FELMONDOD! Írnék rosszat errõl a biztosítóról, de ez esetben nem hibáztak, nem szegtek törvényt.
A kérdező hozzászólása: Akik alkuszt ajánlottak, számoljanak ajánlatot egy alkusz oldalán és utána az egyik biztosító kalkulátorán. Meg fogtok lepõdni, azt garantálom.
Nekem semmi bajom nem volt velük, korrektek voltak az árak. Miért te intézed a biztosító váltást?? Ott vannak az alkusz cégek, mindent elintéznek helyetted, és neked semmibe se kerül. netrisk.hu pl Most mondtam le rajtuk keresztül az astrát, 2 hét telt el és már meg is jött az igazolás az új biztosítótól.
A kérdező hozzászólása: Azért én intézem, mert az alkuszok sem dolgoznak ingyen. Jutalékot kapnak, minden ügyfél után. ergo, neked is kicsit olcsóbb lenne, ha nem alkusszal dolgoztatsz.
Én csak olyan biztosítóval szerzõdök, aminek van a közelemben fiókja, ahol (ha szzükslges) akár személyesen is intézkedhetek.
"Jutalékot kapnak, minden ügyfél után. ergo, neked is kicsit olcsóbb lenne, ha nem alkusszal dolgoztatsz." Ember, menj már fel egy alkusz oldalra és számold ki, hogy úgy mennyi lenne!! Gondolod én fizetem az alkusz nyereségét?? Nem nem, a biztosító fizet :) Semmivel se olcsóbb ha te intézed a papírokat. És ha te intézed, akkor r.á.b.a.s.z.o.l. Ennyi :)

S. O. S.6 éven aluli gyermeknek Romániába való határátlépéskor kell valamilyen irat?

Holnap utazunk. Én ma gondolkoztam azon, hogy lesz velünk egy 4 éves fiú. Köszönöm a segítséget!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekúnk meg se nezte hogy azokat a utleveleket adjuk akikhez tartozik se hazafelé se kifelé!!!
A kérdező hozzászólása: hihetetlenül nagy segítség, hogy írtál, nagyon hálás vagyok!! köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Jön minkét szülõ. Lehet butaságot kérdezek, de a lakcímkártya jó? Az van neki.
nem, a lakcímkártya nem elég, útlevél vagy személyi kell meg is nézik, úgyhogy ha ezek közül egyik sincs, el se induljatok, mert visszafordítanak a határnál 2 hete voltunk kint, kifelé, befelé alaposan megnézték a személyijüket a gyerekeinknek
Útlevél vagy személyi, és mindkét szülõ által aláírt beleegyezõ nyilatkozat ha nem saját gyerekrõl van szó.

Interneten kötött utasbiztosítások? Vélemény?

A neten láttam, hogy olcsóbb az utasbiztosítások megkötése, mint személyesen a bankban/utazási irodánál.Akinek van tapasztalata,kérem,írjon,hogy melyiket ajánlja jobban. A K&H-nál néztem, vélemény?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Igen, olcsóbb, és tök ugyanolyan, mint ha személyesen kötnéd meg.
Egyik ismerösömtöl halllottam, hogy nagyon atvágták a haverját, mert tök olcsó volt neki madridba menni, mikor kifizette, és elment a reptérre, nem találták a gépét.Meg is kérdezték a tudakozónál, megnézték hogy be van e irva a gépbe, és azt mondták, hogy még nem fizette ki.!!!
Én mindig neten kötök. Nemcsak olcsóbb, de sok idõt is megspórolsz vele!
http://www.biztositas.hu Itt kicsit nagyobb a választék. Ugyanúgy érvényes, mintha a biztosítóban kötnéd meg.
Mi mindig, minden biztosítást a http://www.netrisk.hu-n kötünk. Itt is egy csomó biztosító ajánlatát láthatod, így könnyebb választani.

Melyik legyen? Nem tudom?

én sok biztositásal voltam elfoglalva mert kell minden életbiztositás...stb Ezekel egybe vane egy biztositás??
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Na, ennek fuss neki mégegyszer.
Úristen, mi lett ebbõl az oldalból......
úgy van :D
Kezdem azt hinni hogy sok kisgyereknek nincs jobb szórakozása minthogy idióta kamu kérdéseket irkál ide és debil mosollyal az arcán várja a válaszokat.
Ezt gondold át újra szerintem. :-)
Ahogy elnézem, lehet bármelyik, neked jó lesz! És valóban nem tudod. "Ezekel akár egybe is lehetegy biztosítás", de csak neked!
Hahahahahahahahahahahahaha!!!!!!
"Úristen, mi lett ebbõl az oldalból......" Miért, mi volt ez az oldal régen? Jobb volt bármiben is? 4 éve ugyanilyen volt, elõtte nem tudom...

kérdésre adott válaszok
Neked kéne tudnod, hogy hány utast írtál be a kalkulátorba! Szerintem nem sokan vannak itt olyanok akik bele látnak a gépedbe... Bár ki tudja:)
a megadott 2 fõre. bekéri az adatokat, h hová utazol, hányan utaztok, lesz-e nálatok értékes máûszaki cikk, stb, és ezekre számol. de egyszerûen kideríheted, átírod a személyek számát, és más lesz az összeg is.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Nem ha az egyik embernek nem lenne igazolványa! De van neki ideiglenes ezért nem megyek
Akkor mehetnel kirandulni, ha nem tudnad igazolni magad???? Erdekes
A kérdező hozzászólása: Azért mwrt ha nem lehetne mehetnék kirándulni!
Nem igazoltatni magad, hanem igazolni. És igen, lehet, erre való ugyanis.
A kérdező hozzászólása: ühüm!
Terjeszd róla, hogy terrorista. Egyébként most bírálják el az állampolgársági kérelmét (amúgy csecsen menekült). Sok sikert!
Hát persze, azért van:)
Mi az hogy nagyon reméled, hogy nem? Akkor minek van, szerinted? Persze, hogy lehet. :)
hát én ezt nem értem.. esetleg övé az utolsó hely vagy mi?
Persze hogy lehet, sot, 2000. januar 1 ota meg kulfoldre is utazhatsz vele Schengenen belul

Útlevél 3 napon belül?

Olvastam, hogy 29ezer forint ha 3 napon belül kérem. De nem lehet valamilyen papírt kiállítattni, ami pótolja az útlevelet? Ukrajnába mennék...:/
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
http://topkalkulatorok.hu/utlevel-igenyles-2013-arak-es-tudn.. Útlevél igénylés 2013-ban is történhet sürgõsséggel, azonnali kiállítással 24 órán belül, de ebben az esetben nem csak az okmányiroda felé kell az illetéket leróni, hanem ezen kívül igazgatási szolgáltatási díjat is fizetni kell, melynek összege 39000 forint. Ugyan ekkora összeget kell pótdíjként fizetni akkor, ha megrongálódott, vagy elvesztett útlevél helyett sürgõsségi eljárással, 24 órán belül szeretnénk újat készíttetni. Megrongálódott, elvesztett, használhatatlan elsõ és második magánútlevél helyett kérhetünk soron kívül – 7 napon belül – új útlevelet, ennek igazgatási szolgáltatási díja pótdíja 19000 forint, az illetéken felül, illetve második magánútlevél esetében az okmányiroda felé az alapilleték kétszeresét kell fizetni. Lényeges tudnivaló, hogy sürgõsségi, soron kívüli útlevél igénylés2013-ban is bármely okmányirodában elindítható, valamint a kérelem benyújtható a Központi Okmányirodában is, se amennyiben azonnali útlevélkészítésre van szükségünk, az erre vonatkozó kérelmet kizárólag a Központi Okmányirodába (1133 Budapest, Visegrádi u. 110–112.) lehet benyújtani, valamint a sürgõsségi és azonnali eljárásban igényelt útleveleket kizárólag itt lehetséges átvenni.
3: Indok nem kell már, kicsengeted a pénzt és megkapod.
Sajnos nem. :(
Azt hittem, 40 ezer, de akkor nem olyan vészes. Amúgy ilyenkor indokolni kell, hogy miért sürgõs neked. Ha meg nem változtatták ezt.
nekem 3ora latt csinaltak meg ugy kb 20ezerert
A kérdező hozzászólása: azt hogy? (mondjuk mostmár úgyis mindegy.... :D)
Nem, de lehet kérni 24 órás ügyintézést is, de az drágább. Az útlevelet nem tudod kikerülni (oda még a személyi sem jó, Ausztriába elég lenne), ha azonnal kell, akkor sajnos mélyen a zsebbe kell nyúlni.