Utazás -Elõkészületek - 1301 db

Utazunk Olaszországba egy 9 személyes L1H1 (normál méret) Opel Vivaro-val. Ez a szlovén, olasz autópályán nem személyautó kategóriának minősül?

Azt találtam, hogy a gépháztető magassága nem lehet 1.3 méternél magasabb. Nekem éppen ez a méretem. Az autó max tömege 3.500 kg (magyar forgalmi szerint személyautónak minősül) Van valakinek tapasztalata? Elvileg a szlovéneknél és az olaszoknál is ez új rendelet. (2013.12 havi)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Infóm nincs, de én a helyedben felhívnám a nagykövetséget és onnét kérnék információt.
A kérdező hozzászólása: az alábbi infokat találtam, de nem tudok rajta biztosan kiigazodni :( [link]

Milyen árban mozognak a nagy méretű gurulós bőröndök?

Nem a márkás darabokra gondolok több tízezerért, emgfelel nekem egy TESCO-ban kapható kétszer használatos :D szóval ezek kb mennyibe kerülnek?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
7000ft-ért vettem a Kinaiban. Tök jól néz ki, ilyen árban találsz a Tescóban is, az is Kinai úgyis!
Én Ikea-sat kaptam és vettem. Igaz, hogy nem olcsó (de Ikea family carddal kapsz rá kedvezményt), de tényleg nagyon jók :) Három táskám van onnan és imádom õket: a kereke nem zörög és nagyon jól meg lehet pakolni :)
Egyetértek az elõzõvel, mi is ennyiért vettünk Kínaiban, nincs vele semmi gond.
ne vegyél! mi vettünk az elsõ használatkor letört a hosszú húzókája! szart sem érnek
(elõzõ vagyok) De vehetsz akár használtat is még olcsóbban. Ezeket az oldalakat ajánlom: http://www.aprod.hu http://www.jofogas.hu http://www.expressz.hu

Ryanair-nél tényleg lehet két kézipoggyászt vinni? (bővebben lent)

Tehát ugye lehet egy max. 10 kg-os 55x40x20-as táskát vinni, és a szabályzatban az van, hogy lehet még egy max. 35x20x20-as táskát is. Tényleg lehet a kettőt együtt kézipoggyászként felvinni?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: És ennek a második csomagnak (35x20x20) mekkora lehet a súlya?
Na mint mondtam az elsõ válaszban megjelent a hozzá nem értõ. Ugyanis ez nem budapesti reptér függõ. Nem duty free zacskórol van szó utolsó!!!
Ja és a 2-es válaszolónak még üzenem, hogy ha néha netán mégis ryanairnél vesz majd jegyet akkor olvassa át az új szabályokat mert több minden változott és változik. Februártól pl mindenkinek foglalt ülése lesz vagy pl ez a plusz poggyász decembertõl is egy teljesen új dolog a ryanair egész hálózatán. Semmi köze ennek Budapesthez vagy bármelyik reptérhez. A Ryanair saját hatásköre eldönteni, hogy mennyi csomagot enged a fedélzetre. A duty free csomagok egy teljesen más témakör de ha már ide kevered akkor ilyen módon akár 3 csomag is a gépre vihetõ elméletileg.
A kérdező hozzászólása: És akkor a kettõ csomagot INGYEN lehet felvinni ugye? Tehát a másodikért nem kell fizetnem?
Igen, lehet. De a budapesti reptér könnyítése ez, eddig aki Budapestrõl indult Ryanairrel, nem vihetett plusz tatyót. Ellenben rengeteg más reptéren már régen alkalmazzák ezt. Meg aztán annyira nem kell hasra esni ettõl, mert a Ryanair még így az egyik utolsó lehetõség, ha repülni akarok. Havonta repülök 2-3 alkalommal, különös bajom nincs a fapadosokkal, de a Ryanairrõl megvan a véleményem, ha csak nem valami nagyon akciós a jegy, akkor kerülöm õket. Eddigi tapasztalataim szerint, ha valaki bõrönddel utazik, akkor csak kevés esetben olcsóbb, mint egy normál légitársaság.
4-es! Ezek az "új" szabályok normális légitársaságoknál már régen mûködnek! A Ryanair új "utasbarát" intézkedési engem nem gyõznek meg semmirõl, csak arról amit eddig is tudtam. Benyögnek pár "új" dolgot, mintha õk találták volna fel a spanyol viaszt, és azt hiszik, majd ettõl több utasuk lesz. Sajnos sokan utaznak az efféle társaságokkal, mert mindenki "occsón" akar repülni, csak nem veszik észre hogy át vannak ba*va! Mióta rendszeresen repülök, szinte kivétel nélkül jobb árakat kapok hagyományos légitársaságoknál, mint a fapadosok esetében. Példák: Bp-London British Airwayssel 34990-ért és a fõ reptérre érkeztem. Fapadosoknál a Wizz volt a legolcsóbb, 42990-ért. Vagy 2 hónapja voltam Dublinban Aer Lingussal 46.000 ért, Ryanairrel 58.000 lett volna.
Nem kell fizetni csak méretbe férjen bele. Súlyt nem szoktak nézni Budapesten.
Utolsó: mindig ott érdemes megvenni a jegyet ahol olcsóbb. Nem tudom hol hallottál ilyet, hogy a fapados a legolcsóbb. Én eddig kb 40x repültem, a legdrágább jegyem is 5000 alatt volt, de a többség néhány száz vagy 1-2 ezer forint. Az is igaz, hogy mindet hobbiból, azaz ha drágább lett volna akkor nem megyek, semmi gond.
Igen. Most decembertõl van ez a könnyítés. Szóval aki esetleg mást mondana neked annak sajnos elavult régi információja van.

Mi a véleményetek Banská Bystrica-ról?

Terveim közt szerepel, hogy elutazzak a városba többedmagammal együtt. Érdeklődni szeretnék, hogy mi az, ami feltétlenül kihagyhatalan a városban, angolul tudok-e az emberekkel kommunikáni? (szlovák nyelvtudásom nagyon gyenge, egyébként palóc nyelvjárással beszélek). Balassagyarmatról hogyan célszerű menni, kell-e használni autópályát, ha igen, akkor hol tudok venni autópályamatricát? Köszönöm a segítséget!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Google Earth fotók, Google Map útvonaltervezõ
Banszkabristrica... ki se tudnám mondani! Besztercebánya! Mennyivel szebben hangzik ;) Nem érdemes a pályán menni, Zólyomnál lehet rámenni, (vagy ahogy te mondanád, Zvolen) de szerintem felesleges.
Síelés után (Sachticka)beugrottunk a városba. Kajáltunk ezen a helyen: [link] majd egy óra alatt megnéztük a város fõterét meg a hosszabbik sétálóutcáját, hogy lemozogjuk, oszt annyi. Két és fél óra alatt letudtuk. A kaja jó volt a fenti étteremben, a séta során meg amennyit láttunk az épp elég volt.

Rómába megyünk párommal 5 napra a héten. Tudtok adni tanácsokat az ottléttel kapcsolatban? Többi lennt.

Kell meleg téli kabát, vagy átmeneti elég? Szállásunk van a Termini-nél 4 csillagos szálló reggelivel... Nappal hol èrdemes enni? Miket nézzünk meg feltétlenül? Mire ügyeljünk? Stb..
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos választ elsö. Egy kis karácsonyi vásàrlást is csinálnánk, tudsz ajánlani egy jó nagy szabadtéri piacot ahova túristák járnak? Melyik látványosság közelében van jó sok ètterem mindenféle kategóriában ahol séta közben válogathatunk? Te mint itt èlö jobban tudod mi a jó, hogyan töltenél el egy napot ha túrista lennél? Mi az amit feltétlenül meg kell kostolni?? Èn 5 hónapos terhes vagyok ezért alkohol sajna kizárva :(
Szia! Itt elek.ma epp nincs hideg, 17 fok de nagyon szeles.Inkabb hozzatok kabatot.A Termini nem olyan jo kornyek, vigyazzatok a taskatokra, olyat szoktak csinalni hogy kismotorral melletek mennek es lekapjak a vallatokrol.Romaban minden muemlek szep es a templomokba nem kell belepo.A Vatikani muzeum napfuggo hetkozben nincsenek annyian.Nem tudom mi erdekel.Kerdezz ha tudok segiteni.
Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia megint elsõ vagyok. Szabadtéri piac a Piazza Navonán szkott lenni Karácsony elõtt, de most nem tudom pontosan, hogy csak nyolcadikától van e vagy elõbb. Itt a December 8 fontos nap, mert ekkor állítják fel minden otthonban a karácsonyfát, és az ilyen karácsonyi vásárok is akkortól indulnak. A Trasteverét mindenképpen nézzétek meg, gyakorlatilag a Tevere partján végigsétálva a Szent Péter térrõl útba esik, ezek tipikus kis sikátorok, üzletekkel, étermekkel, és itt már minden csupa Karácsony, tegnap voltam, nagyon szép. A Piazza Navona is elérhetõ innen egy sétával. Itt vannak Római jellegû éttermek is, ahol helyi ételek vannak. Sajnos az éttermek itt egyáltalán nem olcsóak sehol sem. Amúgy még az jutott eszembe, hogy ha pedig valamilyen kirándulást terveztek, mert az idõ is engedi majd, Terminibõl mennek vonatok Civitavecchiába, ami gyakorlatilag egy kikötõváros a Tirrén tengernél, van itt egy szép kikötõ, kis üzletek, sétány, stb, nem tudom mennyire vagytok a tenger szerelmesei:-)A kikötõben egy nagy szobor van, nemrég emelték, nagyon szép... Ha Vasárnapi nap is esik az ittartozkodásotokra, akkor vasárnap reggel van Porta Portese óriási piac a Trasteverén, és akkor beszél a Pápa is. Remélem hasznos voltam:-) Gratulálok a babához és szép utat Nektek.
hajlakkot vigyél magaddal mert rómában fúj a szél

Hogyan oldjátok meg az alábbiakat többnapos nyaraláson?

Bár még egy kicsit odébb van,de nyáron 4 napos kirándulásra megyünk az osztályommal. Ti ilyenkor hogy oldjátok meg a szőrtelenítést,hajmosást/hajszárítást,esetleg szemöldökszedést és hasonlókat?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ugyan úgy, ahogy otthon.. simán megoldható.
szörtelenitést? kirándulás elött 1-2 nappal menj el gyantáztatni és le van róla a gond 3-4 hétre. hajmosás zuhany közben és ne száritsd meg, vagy beszéld meg pár barátnöddel hátha visz valaki egyébként létezik kis utazó összecsukhat hajszáritó is. de ha meleg elsz nem is kell emgszáritani. Szemöldököt sme kell naponta szedni ha elötte kcsit kinöveszted és akkor kiszeded elözö nap akkor 4 napig nem kell hozzá nyulni.
"valószínûleg anélkül is lesz elég cuccom..." Merthogy? Muszáj annyi mindent vinni? Minek? :O
Most meg a hajad és szedd ki a szemöldököd a kirándulás elõtt. A szõrtelenítés ugyanez. Csak nem múlik el túlságosan is hamar a hatás.
Én nyáron nem használok hajszárítót, mert felesleges. Kimegyek a 40 fokos melegbe és 5 perc alatt megszárad.
A kérdező hozzászólása: Igazából a hajammal van a legtöbb gondom, ugyanis kétnaponta kell mosnom, sajnos nagyon hamar zsírosodik. Persze kiránduláson is simán megoldható a hajmosás, inkább a hajszárítással vagyok gondban, mert nem nagyon szeretnék magammal cipelni egy hatalmas hajszárítót, valószínûleg anélkül is lesz elég cuccom...

KRK sziget vagy Dalmácia?

Dalmáciában már jártam, jövő nyáron viszont KRK szigetre mennék, nem a közelség miatt. Kérlek, írjatok nekem összehasonlítást, elsősorban az érdekel, hogy a KRK sziget mennyire mediterrán, vannak-e hatalmas pálmafák úgy mint Dalmáciában, hallom-e a kabócák fáradhatatlan hangját. Továbbá milyenek a strandok, vannak-e Óvárosok és szűk sétálóutcák? Köszönöm
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Dalmáciában nem jártam, Rijekában voltunk és átmentünk Krk szigetére, nekem csalódás volt. Szûk utcák azok vannak, néha a közlekedés sem egyszerû, látvány is volt, strand viszont csapnivaló, egy értelmeset sem találtunk, húztunk is vissza...

kérdésre adott válaszok
Ilyen véletlenszerû márkákkal nem érdemes szívni, vegyél egy rendes Samsonite vagy Rimowa bõröndöt a koffer24.de -rõl

Mit kell vinnem ha 5 hétre utazok külföldre?

az iskolával utaznánk Olaszországba külföldi gyakorlatra.nem tudom mit kell vinni.5 hétig lennénk ott.nem szeretnék semmit itthon hagyni.télen lenne az utazás.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én speciel attól kapok gutaütést hogy a borotvatöltõt hagyom mindig itthon... ez persze kortól és nemtõl függõen kevésbé bosszantó :D
-megfelelõ ruházatot -tisztálkodási szereket -ételt-italt -hivatalos iratokat (útlevél/személyi igazolvány, diákigazolvány, stb...) -költõpénz -magukat :)
Egyszerû ami fontos, kaja, pia, ruhák, igazolványok, útlevél, költõpénz. :D

Hogyan menjek világgá?

Persze nem a szó szoros értelmében, de elterveztem, hogy világot akarok látni. Fiatal vagyok, van némi pénzem, de nincs elég tapasztalatom. Mi más segítene, mint a világgá menés?! Igen, tudom, jól át kell gondolni. Át fogom. De ha mellette döntök, hogy kezdjem el? Merre menjek? Mi legyen az úti célom? Azt elárulom, hogy közel lakok Budapesthez.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Elõször is kell egy tarisznya, amit a nyakadba tudsz akasztani. Abba kell belerakni azt a hamubasültpogácsát, amit öreganyád süt meg neked, mielõtt útnak indulnál. Az nem jó, ha Pest irányába veszed az irányt, késõ este kell indulnod és a nagy-sötét-sûrû-erdõbe kell bemenned. No ha már ott vagy a kellõs közepén, és a bagoly elég közel és elég hangosan huhog neked, akkor már jó helyen vagy!
Mennyi a pénzed?Mi az úti cél?10 milla alatt ne is gondolkozz! Pár száz ezerbõl meg ha neki vágsz koldusként fogsz valamelyik sikátorba kikötni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat. Már jobban érdekel, miket éltetek át ti, srácok. Aztán majd ha elmegyek valamerre, azt én is elmesélem nektek. Szerintem úgy tanulok, ha elmesélitek, ti mit csináltatok és nem úgy, ha megmondjátok én mit csináljak. A negatív válaszok nem érdekelnek, veszem a lapot.
A kérdező hozzászólása: Jaja, kelleni fog :) A kajadolgot megoldom, éppen ezért nem kérdeztem felõle.
Bocsi elírtam: ... a vendégekkel NEM beszélhettek....
Süss magadnak (hamuban) pogácsát. Jó sokat.
A kérdező hozzászólása: Nagyszerû, köszönöm! A héten még megsüti az öreg a pogácsákat és hétvégén el is indulhatok. Nagyából hány napi járásra van ez az erdõ? Mert ugye tarisznyával elég gáz lenne tömegközlekedéssel odajutni.
Ez a kérdezõ egy idióta senki házi, munkakerülõ nyamvadék lehet!Ennyit errõl!
Eszedbe ne jusson a tömegközlekedés, vagy bármilyen jármû, azzal sohasem érsz el a világ végére!!!! Csak a két lábad, egy jó kis göcsörtös botot vehetsz a kezedbe, megkönnyítve a járást, mint régen a "garabonciás diákok". Minimum a bakonyi-erdõkbe kell magadat bevenni, tehát attól függ, hogy merre laksz, úgy vedd az irányt, hogy odáig eljuss! Az már jó, ahol még a madár sem dalol!
Jut eszembe! Egyik ismerõsöm fia is szeretett volna világot látni, kitanulta elõször a szakáács-szakmát (felsõfokon), majd elvégezte a mixer-tanfolyamot. Elõször felkekrült Pestre jobb helyeken szerzett magának gyakorlaltot, közben folyamatosan tanulta, napra-készen tartotta az angol tudását. Addig-addig, míg sikerült felkerülnie elõször szakácsként egy tengerjáró-hajóra, következõ szezonban visszahívták, és akkor már mixerként dolgozott ugyanazon a hajón. Ahogy elmesélte, a hajón õk a vendégekkel beszélhettek, csak kiszolgálták a "módosokat", de amikor a hajó valahol kikötött, õk is kaptak (felváltva) pár órát város-látogatásra, stb.stb. Jelenleg Angliában szállodában kaszinóban fõpénztáros. Ott krupié-ként kezdte. Az is egy külön szakma. Szóval ezek is egy-egy variációk, "merre indulj" világgá!
Miért is, kedves uccsó? De még ha igazad van is, attól még a kérdés kérdés marad.
Most miért akarjátok hülyének nézni a kérdezõt!? Nagyon-nagyon sok ember, köztük én is szeretnék, szerettem volna eljutni a világ különbözõ részeibe (Egyiptom, maják, aztékok, inkák örökségeit megnézni, és felsorolni sem lehetne, mi minden csodás vidék van a világon) És az sem egyedüli, hogy azért maradunk ott, ahol éppen vagyunk, mert nincs rá pénzünk. A kérdezõ még fiatal, ha megtalálja a módját, hogy valami úton-módon világot lásson, attól még nem hülye!!!
Te nem vagy nórmális. Menj el egy psziológushoz.Az jó túra!
Te klinikai est vagy! Inkább keres egy jó orvost mert te egy fantázia világban élsz! Nem tudod te még hogy mi az élet! Ha annyira fiatal vagy inkább a tanulással foglalkoznál hogy vidd valamire!
Volt irodalom tanárom is így volt ezzel, õ elindult egy hátizsákkal a hátán Erdélybõl és addig utazgatott amíg be nem ért Budapestre. 10 évre rá már Irodalom tanár volt :D Az egyik legjobb fej tanár volt, csak sajnos Gimi részben tanított.
Mert beszéltem vele privátba és a munkát nagy ívben kerüli.
40 éve a nyári szünetben egy felfújható kajakkal a hátizsákomban Szekszárdról elstoppoltam Kaposvárig. Ott a Kaposra tettem a járgányt, (Tudni kell, hogy az egyetlen folyó, ami észak felé folyik), elcsorogtam Simontornyáig, ott át a Sióra, amin visszacsorogtam Sióagárdig. Szép kirándulás volt, több mint egy hetem ráment. Nem tudom, manapság bejárható-e még ez az útvonal.