Utazás -Európa - 9228 db

Franciaországban kevesen beszélnek angolul?

Ha én ki megyek Franciaországba, én keveset tudok franciául, de tudok angolul beszélni.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hááát... Én próbáltam ilyen-olyan útbaigazítást kérni angolul a fõvárosukban, nem sokra mentem vele. Persze lehet hétköznap délelõtt akik angolul beszéltek épp mindannyian iskolában/munkahelyen/otthon voltak, de nem sikerült használható infóhoz jutni. Persze lehet megértettek (igen, normálisan beszélem az angolt), csak nem akartak válaszolni. Sõt, én is ezt tartom valószínûnek és ezen epizód miatt tartom a francia nép nagyját önelégült, nagyképû majmoknak. :)
Franciaországban is van sok fiatal és középkorú, aki igenis beszél, de legalábbis ért valamennyit angolul. Ha utazol, az angollal is meg tudod értetni magad, az csupán egy gesztus, hogy ha már Franciaországban vagy, megpróbálsz alap szinten franciául is boldogulni. Ha nem is beszélsz tökéletesen, értékelni fogják, ha elöször franciául próbálkozol. Hajrá! :)
Ha ennyire hülyék vagytok töribõl akkor inkább menjetek vissza 7-be! A franciák és az angolok örök ellentét van volt lesz mint a románok és köztünk. A francia nemzeti dicsõségnek meg amúgy is a legfõbb része a nyelv
"Ha dolgozni akarsz , akkor franciául tudj mert az angol hátrány lesz." Bocsáss meg az erõs szóért, de ez így hülyeség! Természetesen ahhoz, hogy valaki Franciaországban dolgozzon - legalábbis komoly helyen -, elengedhetetlen a francia nyelvtudás. Az azonban, hogy angolul is tud, csak elõny lehet, éppen azért, mert a franciák nyelvérzéke közismerten pocsék. Ettõl függetlenül, itt ma már az alsó osztályoktól kezdve kötelezõ az angol. Hogy aztán milyen eredménnyel, az már más kérdés...
ma 07:50 Én próbáltam munkát keresni Franciaországban, de angol tudással, és alap francia tudással nem alkalmaztak még takarítónõnek sem. Lehet hogy tanulnak az iskolában angolul, de olyan mint anno annak idején az orosz nyelv. Kötelezõ volt, így nem sokan tudtak. Angliában sok iskolában francia nyelven tanulnak, és az angolok sem nagyon tudnak franciául..
ma 09:49 Igazad van. Aki tud angolul az inkább meg sem szólal. Franciaországban angolul annyira boldogulnál mint otthon Magyarországon. Otthon is sokan nem tudnak angolul, ahogy Franciaországban sem. Nekünk gondot okozott az angol nyelv a franciáknál. Volt hogy egy kávézóban ha angolul beszéltünk csak hümmögtek hogy nem értik.. Majd magyar nyelven beszélve mutogattuk mit rendelnénk, inkább megértették ezt.. SZóval kedves kérdezõ. Ha dolgozni akarsz , akkor franciául tudj mert az angol hátrány lesz.
(Hozzátenném: az egyetlen francia csoport, akikkel sikerült beszélni angolul, azok a Louvre múzeum munkatársai voltak.)
hetkoznap delelott azok is munkaban vannak akik franciaul beszelnek. Szuahelivel vagy arabbal van csak eselyed...
ma 07:50 Ja! Mielõtt lehülyéznél, hogy pedig tudtak anno annak idején oroszul, elárulom, hogy én még oroszul tanultam, és olyan jó rendszer volt, hogy az orosz tanárom például akitõl egy iskola tanult oroszul nem volt szakképzett orosz tanár. Csak az igazgató kebel barátnõje volt. Orosz tudását hogy honnan szedte nem tudom.. De régen így ment.. Kellett orosz tanár így aki tudott oroszul az tanár volt.. ennyi..(biztos voltak szakképzettek is, de nem volt annyira szigorú a besorolása mint ma egy nyelvtanárnak)

A párom kapott Angliában egy nagyon jó állásajánlatot mit csináljak?

Pár hete kiderült, hogy a párom kapott Angliában egy nagyon jól fizető állást,ő biztosan kimegy viszont én most főiskolára járok ez a harmadik félévem, de mivel 4 éves a suli még messze vagyok a dimplomától. Angolul szerintem magas szinten beszélek, már van felsőfokú nyelvvizsgám, ti mit tennétek? Elsősorban olyanok írjanak akiknek van ebben tapasztalatuk, esetleg most is ott élnek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Érdemes megfontolni az Angliai letelepedést.
A barátod menjen Angliába, te meg fejezd be az iskolát, mert képesítés NÉLKÜL legfeljebb mosogató lehetsz. Ha megvan a diplomád, UTÁNA van csak értelme azon gondolkodni, hogy te is kimenj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat :)
Én kimennék vele, mert halasztani is lehet, és talán te is találsz valamit Angliában.
Én is befejezném a sulit. Esetleg jelentkezz át levelezõre, ha megteheted, hogy havonta pár napra hazagyere. Vagy esetleg - amennyiben van rá mód - próbálj meg kimenni és ott krediteket szerezni. Ezt esetleg beszámítják itthon a tanulmányaidba és csak záróvizsgáznod kell. Bár ez kényes dolog, nem sok intézmény szereti ezt megengedni, legalábbis az én ismerõseimnek nem számítottak bele. Amúgy fél év nem sok, ha máshogy nem megy, akkor ennyit kibírtok távkapcsolatban is, ha igazán szeretitek egymást. Bárhogy is döntötök, sok sikert és sok boldogságot kívánok!
Most semmiképpen nem mennék vele, mert ott nem tudod folytatni a föiskolát, elveszítesz egy csomó idöt, és nem valószinü, hogy feltétlen mosogatólány/szobalány karrierre vágyódsz. Elöször fejezd be mindenképpen a föiskolát, szerezd meg a diplomádat, és utána van esélyed valami megélhetést keresni, akár kinn is. Szakképzetlen emberekkel tele van Anglia (is), ezért csak elveszed az eddigieket, ha most velemégy. De egy kapcsolat attól nem megy tönkre, hogy ritkábban vagytok együtt, ha stabil, és nemcsak szexre alapul, hanem föként emberi értékekre.
egyetértek az elõttem szólókkal.végzettség nélkül nem sok esélyed van itt se.
Második válaszolónak: jelenleg a harmadik félévben jár és négy éves a szak. 4 év pedig 8 félév. Tehát nem félévet kellene várnia a kérdezõnek, hanem 2 és felet. Leírom én mit tennék: ha pároddal már régebb óta együtt vagytok és közös jövõt terveztek, akkor kimennék vele. Kint egy fél-egy évig dolgoznék majd ott folytatnám az egyetemet, esetleg legrosszabb esetben újrakezdeném. Persze ehhez az kell, hogy párod anyagilag támogasson ezalatt. Persze lehet mellette hétvégén is dolgozni, akkor legalább a kaját tudnád te fizetni. Ha csak pár hetes kapcsolat, akkor felejtõs a dolog. Én jelenleg itt kint élek és dolgozom Londonban, páromat itt ismertem meg, és kb. 2 év múlva tervezem elkezdeni az egyetemet.

kérdésre adott válaszok
Viber
Egy termék vagy szolgáltatás lehet alacsony vagy magas árú, Te viszont árut fogsz szállítani. Továbbá: elsõ sorban -> elsõsorban van e -> van-e érdemesebb e -> érdemesebb-e magyarországon -> Magyarországon stb.
Viber?? Az milyen szolgáltató? Csak mert én egy ilyen nevû programot ismerek ami olyan mint Skype és ugyanúgy használhatatlan ha nincs internet. Márpedig a kérdés épp ez, hogyan legyen internet. Engem is érdekelne hogy lehetne legolcsóbb.
#3 vagyok, roamingot felejtsd el.
Hát ez biz nehéz ügy. Én nem fuvarozok de sokat repülök és én SIM kártyát szoktam cserélgetni. Ez [link] egy megoldás, egy mifi a kérdéses országok mindegyikébõl egy másik. Telefonálni meg VoIP-rõl.
Na megjelent a nyelvtan náci...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Olyasmire gondoltam itt elsõ sorban, hogy pl a számos UK szolgáltató közül van e olyan akinek olcsó a roaming díja, és mondjuk a magyarországon kívüli szakaszokon érdemesebb e azt haszálni. Azért arra gondoltam, mert sokat leszek londonban és környékén, de belgiumot, és a franciákat csak röviden érintem, vezetés közben pedig max leveleket akarok szinkronizálni, nem youtube-ozni.

A poszonyi vagy a bécsi karácsonyi vásár a hangulatosabb, kedveltebb, jobb?

Szeretnénk kimenni valahova,de még nem voltunk ezek közül sehol. Szerintetek hova érdemesebb elmenni és miért oda?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Miért Bécs, miért Pozsony?
Voltam mindkettõben, Bécs szép, habár mindenki odamegyek és nekem másodszorra már Pozsony tûnsz szimpatikusabbnak. Kb ugyanakkora, de nagyon szép városrészen van és a vásáron kívül van a közelben egy csomó látnivaló. Bármelyikbe mész, tetszeni fog. Azt tanácsolom egyik télen az egyik, utána a másik :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Második vagyok. Igazából leírtam, hogy mért. Bécs már unalmas, meg amúgy is mindenki odamegy. Pozsonyban még nem voltam, szóval én odamennék, nem csak advent miatt, 1 napot megér ott egy városnézés. De amúgy meg Zágráb is nagyon szép ilyenkor, és sztem izgalmasabb város, mint Pozsony.
Én Pozsonyba mennék. Bécs már unalmas.
Bécs!

kérdésre adott válaszok
Tisztább a város (persze itt is vannak lerobbant részek, de sokkal kisebb arányban, a belsõ kerületek sokkal tisztábbak). A tömegközlekedés nagyon jól meg van oldva, a budapestihez képest egy álom. Most elsõre ez a két dolog jutott eszembe.

Pozsonyban van valami Media Markt-hoz hasonló üzlet, ahol CD-ket lehet venni?

Pozsonyba utazom és Cd-ket szeretnék venni, ha más ötlet van azt is szívesen meghallgatom.
gyakorikerdesek.hu

Keletiből 9 óra, 10-es railjet 62-es vonattal utazok Innsbruckba . Salzburgban át kell szállnom. Hányas vágányról megy az Ic 864 15:00?

Úgy tudom 2 perccel a beérkezésünk után már indulunk is tovább, Ic 864 15:00, de kicsit aggódom,hogy 2 gyerekkel 2 csomaggal megtalálom-e az Innsbrucki vonatot!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
hát én nem tartom valószínûnek. már csak azért sem mert úgyis késni fog a vonatod. szerintem nem nyerõ így a tervezés
2 perc semelyik pályaudvaron nem elég átszállni. Pláne nem ott ahol azt se tudod hova kell menni. Amúgy miért biztos, hogy késik??? Ha vonat akkor muszáj késni? Vagy jós vagy? Jövõ heti lottó számokat is meg tudnád mondani?
Az zavar csak, hogy te a szubjektív véleményed mondod, miközben én a tényeket. Igen, nekem is késett már vonat, többször is. De attól még zavar ha valaki ilyen hülyeséget ír le, hogy 80% késik, hiszen ez hazugság. És hazudni nem szép dolog!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én nem utazok napi szinten vonattal, de amikor utaztam eddig szinte mindig késett. Ráadásul nem is keveset. meg urban legend...persze. BKV-val a budapestiek nagy része napi szinten utazik így nyilván tapasztalatból beszélnek (ez az alátámasztás) az emberek, többek közt én is és igen bkv-nál is rengetegszer tapasztalok késést. Vannak vonalak amin nem gyakori, de vannak amiken rendszeres. De ennek ellenére mostanában némi javulást érzékeltem. Ha jól láttam mostanában szerelgetnek fel ilyen visszaszámlálót a buszokra hogy mennyi idõ van a kövi megállóig. Azt hiszem régebben ilyen nem volt, gondolom ez miatt jobb kicsit. De így is van hogy el sem indul a végállomásról idõben. Egyébként nem értem miért zavar ennyire hogy rossz tapasztalataim vannak, de mind1. Részemrõl befejeztem. Nekem ez a véleményem. Nem muszáj elfogadni. Minden jót! üdv
engem egy netes lófasz nem gyõz meg. és legközelebb is elfogom mondani a véleményem. csak h mondjak vmi aktuálisat is: 2 jármûvel mentem épp az elõbb dolgomra és az egyik 5 percet a másik 15öt! késett.
"Csak éppenséggel az esetek 80 fölötti százalékában késik. " Ez nem több, mint rágalom. Mivel támasztanád alá? Gondolom semmivel, mert nincs igazad. BKV-ról is ezt híreszteli mindenki. Holott ott sincs így... urban legend, ahogy a máv esetében is. Nyilván néha elõfordul, de ez a 80% nagyon nem igaz, szerencsére. Nézz rá az aktuális helyzetre, aztán mondjad továbbra is merre van az a 80% :D [link]
én (is) tényeket mondtam. máról is tudnék mutatni egy fb bejegyzést a barátomtól akinek fél órával késõbb indult a vonata. egyébként egy szóval nem személyeskedtem, mivel téged nem említettelek. pedig megérdemelnéd amiért ilyen lenézõ utolsó suttyó hozzászólásaid vannak már akkortól amikor én még hozzád se szóltam....ja igen, ez már személyeskedés volt.
Aha. Szóval ha tényekkel nem tudsz vitatkozni akkor marad a személyeskedés. Gratulálok.
Nem, nem biztos hogy késik. Csak éppenséggel az esetek 80 fölötti százalékában késik. Feltételezem nem szoktál vonatozni, vagy csak valami szuper vonalon...

kérdésre adott válaszok
Én vagy 20x átléptem a 2000-es évek elején is Ausztria felé, akkor még kemény útlevél ellenõrzések voltak, mégsem lõtt le senki.
Igazolvány azért legyen nálad, mert a zöldhatáron ellenõrizhetnek.
Pontosan.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor én is, de csak kismértékben léptem át, engem se lõttek le, de azt azért tudtam, hogy valójában nem szabad, Most viszont úgy tervezek hétvégén átmenni, hogy ott is maradok, és pár nap múlva másfele jövök vissza. Úgy tudom lehetséges, csak azért jól némi megerõsítés, vagy tanács, ha valamire mégis oda kellene figyelni, ezért kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: Igenis, Uram! :)

Szulok nelkul mehetek Romaniaba?

16 eves elmultam, azt olvastam Romania korlatozza a gyerekek utazasat, es azt szeretnem megtudni miben.Azt is olvastam ,hogy mar 14 eves kortol lehet utazni barhova az Euban
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Román állampolgár vagy? Mert ha nem, akkor rád nem vonatkoznak a román törvények, szóval 16 évesen simán mehetsz egyedül is Romániába.

kérdésre adott válaszok
1647 km (google map).
[link]
Google. Térkép.
Karesuvanto az Finnország.