Utazás -Magyarország - 6882 db

Az összes SZÉP-kártya elfogadóhelyen lehet a helyszínen is fizetni a kártyával? Vagy van ahol csak előre az interneten keresztül kell rendezni?

Egy ismerősöm állítja, hogy nincs mindenütt lehetőség helyszínen SZÉP-kártyával fizetni. Ezek kisebb szállásadók.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
az elfogadohelynek az a lenyege, hogy elfogadja a kartyat. az lehet, hogy nem terminallal terheli meg, hanem interneten (szolgaltatokent lep be a SZEP-kartya oldalara), de ez technikai reszlet, neked nem kell semmit maskepp csinalni.
Akik elfogadják, azoknál lehet a helyszínen is fizetni. Jól is nézne ki, ha nem lehetne, miközben elfogadóhelyek.
Nem igaz. Kisebb szállásadóknál nincs terminál. Itt lehetõség van interneten keresztül fizetni. A szállásadó belép a rendszerbe és kártyaszám, adataid alapján terheli a kártyád a szállásdíjjal. Itt kinyomtatott papíron aláírásoddal igazolod a szállásdíj fizetését. Ahol nincs internet ott lehetõség van telefonon keresztül is kifizetni. Szállásadó felhívja a szép-kártya ügyfélszolgálatát, bejelentkezik, bemondja a kártyaadataidat, majd az ügyintézõ veled is beszél, hogy melyik zsebbõl akarod fizetni, mennyi lesz stb. Itt szóban igazolod a fizetést.

kérdésre adott válaszok
a hop on/hop off buszos túrákhoz szokták adni, a túrákat eladó embereknél (astorián, deákon, a várban mindig vannak), meg az összes budapest tourinformos kis bódénál is adnak neked
Egy ilyen térképet elég nehéz lenne eladni. Inkább ingyen szokták osztogatni, tele boltok és cégek ikonjaival, körben csiricsáré reklámokkal. A postaládában keress ilyeneket.
Azt várod, hogy a kérdésedre azt mondjuk, xy kiadó épp ilyet jelentetett meg? Mert igazad van, az emberek csupa olyan térképre vágynak manapság, aminek az oldalain a szponzrok hirdetését nézegethetik. Esetleg arra számítasz, majd belinkeled ide kedvenc kenyéradó gazdád hirdetését, hogy ezzel is emeld a google rankját?

Nem értem! Hogy van ez?

"Lemondás
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
szerintem is elirtak, jobb ha felhivod a szallodat es megkerdezed
olvasd el újra, így nem lehet igaz
Több szálláshelynél láttam, pl. a budapesti Baross City Hotel Budapest-nél is így áll a Lemondás alatt. Egy dilis honlap-készítõ fogalmazhatta meg és a többi dilis másolja...

Milyen hely Kazincbarcika?

Sok a "c" kategóriás? Milyen ott élni?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ronda egy város, az biztos. Város egyáltalán, vagy csak egy lakótelep?
Az utolsó válaszoló lakott valaha barcikán?
Cirka 1113 éve nyugat felé kell mennie a magyarnak ha színvonalat akar látni, miért változott volna ez meg? Ez egy nagyon jól bevált hagyomány, õrizzük meg!
Én Miskolcon élek, de ritkán fordulok meg ott. Mindenesetre, igen sok a napbarnított elem ott (is). De lassan egész Borsodban kisebbségbe kerülnek a magyarok, hála a sok kis liberális brüsszeli fajvédõnek. "Milyen ott élni?" Röviden kifejtve :*ar Bõvebben: Gyerekként mindegy hogy hol élsz, hisz nem azzal foglalkozol, hogy milyen csóró a környezeted. De amint felnõsz, akkor jönnek a hátulütõk: A fent említett dakota indiánok, egy kis csórósággal fûszerezve. Erre jön hogy alig vannak munkahelyek. Nem csoda hogy sokan elköltöznek innen (persze akinek van erre pénze)

Buszra fel lehet tenni bmxet?

Arra gondoltam hogyha kiszedem a 2db kereket és gumipókkal ráteszem a vázra akkor megengedni hogy betegyem a csomagtartóba
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Fel lehet. Fordítva már nem oldható meg.
Lehet Volán buszon kerékpárt szállítani, ha megfelel a szabályoknak, és a busz is alkalmas rá. Nézd meg a Volán honlapon az utazási tájékoztatót és kérdezd meg õket, hogy amerre te mennél, ott hogyan tudod megoldani.
A kérdező hozzászólása: Hát de mivel ez nem egy nagy 2 méteres bicikli ezért gondoltam mert 1x megengedte de volt amelyik nem.. A bmx egy bõrönd méretének felel meg ha kiszeded a 2 kereket. Szóval nem értem..
Buszon nem lehet kerékpárt szállítani!

Budapest adventkor?

Most szombaton megyünk fel Győrből Pestre megnézni, ott milyen az advent:) Úgy tudom a Vörösmarty téren van a nagy adventi vásár! Jól tudom? Hova érdemes ilyenkor még elmenni? Margitsziget Vörösmarty tér környékén?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Nagy csalódás volt számomra! Gyõr milliószor gyönyörûbb! Sajnálom :(
"Bazilika elõtt is van egy kisebb vásár." Igen, az a Szent István tér.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
Vörösmarty tér, Szent István tér, valamint a Váci utca és az Andrássy út is hangulatos ilyenkor díszkivilágításban.
"Igen, az a Szent István tér." És akkor most mi van?? Nem is értem...
Bazilika elõtt is van egy kisebb vásár.

kérdésre adott válaszok
Nem emlékszem
Nem, mert soha egyetlen ember sem járt ott! Mi ez az idióta kérdés? Még szép hogy járt már ott valaki, nem is egy valaki, hanem sok!
Most hogy tudod, volt olyan aki ott járt, jobban érzed magad? ;)
OMG!
Végigolvasva a válaszokat, külön kiemelve a kérdezõ 8-as számú hozzászólását: javasolom a kérdezõnek, sürgõsen tartson egy nagytakarítást, talán elõkerülnek az elgurult mentális gyógyszerei! Feltétlenül szedje be õket!
Elképesztõ én ott lakom!:D
Sokszor áthajtok Veszprém felé. Már vagy 20 éve is kedvelt helye volt a zsernyákoknak, nagyon szeretnek a Veszprém felõli városhatár táblánál traffizni, kifelé-befelé. Vigyázzatok, drága út lehet!
Én már jártam ott. Ettõl neked most jó?
Csak átutazóban, amikor Székesfehérvárról Veszprémbe mentünk az állatkertbe.
Én jártam átutazóban és várost nézni is. Nem ez miért érdekes :)
Lakóinak száma 20, 305. Õk már biztosan jártak ott. Meg elõttük is, jó néhányan...
Én meg pont nem vagyok ott!!!
A kérdező hozzászólása: Hát ha kitöltenél egy kérdõívem igen. De nem szükséges, nem itt fogok kutatni, mert csak ellenszenves válaszokra bukkanok. A lényeg, hogy a kérdezõ mindig megtalálja azokat a válaszolókat akik érdekeltek a témában. Hihetetlen nem?
A kérdező hozzászólása: ok. Akkor hangsúlyozom, hogy !AKI ITT VAN MOST! járt-e ott?
A kérdező hozzászólása: nem is érdekes kérdés kategóriában van
Sajnos én ott lakok :'( Bárcsak soha nem jártam volna még palotán
Igen, minden Várpalotai naponta jár arra.
Én most is ott vagyok!!! :D
Igazából miért vagy kíváncsi, hogy járt-e már valaki Várpalotán?
Nem tudom ez miért érdekes...

kérdésre adott válaszok
Én is megerõsíteném, hogy érintetlen természeti környezet Magyarországon már annyira kevés helyen van, hogy e helyekre már csak engedéllyel lehet bejutni (pl . õserdõ a Bükkben). Szóval picit pontosítanod kellene, mit értesz érintetlen alatt? Ahol kevés a turista? Vagy ahol nem vagy alig folytatnak erdõgazdasági tevékenységet?
Magyarországon nincsenek érintetlen természetvédelmi területek, amik meg legközelebb állnak az érintetlenhez, oda meg többnyire csak engedéllyel mehetsz be.
Az én örök kedvencem Szilvásvárad, de ha igazán érintetlen területet keresel esetleg Dobogókõ vagy Zselic lehet számodra érdekes.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szilvásvárad a lehetõ legmesszebb van az érintetlentõl, igazi felkapott turistaparadicsom, ahogy Dobogókõ is. Ilyen alapon mondhattad volna a soproni parkerdõt vagy a budai hegyeket is, mint érintetlen természeti területet... Zselic olyan értelemben érintetlen, hogy elmész túrázni, és egész nap egy élõ embert nem látsz, de ha mégis, akkor csak erdõgazdasági munkásokat, de másik turistát azt biztosan nem. Szeptemberben voltunk, és ezt tapasztaltuk, valamint gyönyörû volt, viszont intenzív erdõgazdálkodás van, tehát ilyen szempontból messze nem nevezhetõ érintetlennek. Egyébként mindenkinek javaslom túrázásra a Zselicet, mert turisztikai szempontból ennyire kihalt és csendes vidék nincs még egy az országban, és emellett igencsak szép is. A legérintetlenebb erdõk azok, ahol 100 vagy több éve nem nyúltak hozzá, és a helyi természetvédelmi hatóság védelme alá került, mint õsbükkös, õsfenyves, stb. Ilyen van például az Õrségben és a Bükben is. A legérintetlenebb természeti területek közé pedig például a Fertõ-tavi Naturzóna tartozik, amely a Madárvárta öbölt (dél-keleti öböl a határral félbevágva) és a környezõ nádast foglalja magába, vagy a Kis-Balaton nagyobb része is ilyen, ilyen helyekre be se lehet menni.

Melyek a 13. és 14. kerület elkerüledőbb részei?

szomszédság-közbiztonság szempontjából. és mi a véleményetek a 12. 22. és 3. kerület közlekedéséről? veszélyes első emeleti lakást venni betörés szempotnjából? köszi a válaszokat
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
14. kerületben a Zugló vasútállomás és környéke. Engem a Thököly-Hungária krt. keresztezõdésében lévõ villamos megállóban majdnem megkéselt három cigány. Illetve még a 14-ben a Bosnyák tér környéke sem a legbiztonságosabb...
13-ban a nyugati koruli utcak (szabolcs), a robert karoly korut kornyeke nem a legjobb, de azert nem veszelyes. Zuglo rosszabb reszei a furedi telep, valamint a 74-es troli zugloi vegallamosanak kornyeke, a hungaria korut nemelyik resze.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! A XII., XXII. és III. kerület közlekedése attól függ hol laksz. Van ahol jó, van ahol 1 órát utazol csak egy nagyobb csomópontig. Mi a XXII. kerületben lakunk. Nem a centrum az tény, de a kertvárosias nyugalom ér egy kicsit több utazást. A közelben van minden (okmányiroda, ovi, iskola, bevásárlási lehetõségek - Campona). Amúgy munkanapokon vannak már a belvárost közvetlenül összekötõ buszok, így 30 perc alatt a belvárosban lehetsz. Hétvégén ez kb. 45perc-1h. Amúgy a XXII. kerület az egyik legbiztonságosabb a fõvárosban. Egy volt kolléganõm a III. kerületben lakik fent a hegyen, busszal 5 perc a Kolosy tér (gyalog 20 perc), és onnan amerre menni szeretne (átszállós). A HÉV vonala, vagy Lajos utcához közel esõ részek jók közlekedésileg, de pl. a temetõtõl bejutni már nem egyszerû, fõleg a Bécsi úton, ami sokszor áll. A XII. kerület hasonló. A busz és a villamos vonalak mentén jó a közlekedés, bár télen van, hogy nem fel a busz, ha a nagy hó.
Hadd nyilatkozzabbak a közlekedéses kérdéssel kapcsolatban, mivel budai vagyok :) XII, XXII, III, ezek mind óriási kerületek Budán. Már térképen is sokkal közelebb van a XII. kerület a belvároshoz, bár ott is sok hely van mondjuk a Déli meg a Normafa között :) XXII. kerület közlekedésileg a világ vége, a III. meg szintén... Betörés amúgy bárhol bármikor lehet, de inkább a pesti forgalmasabb kerületekben gyakoribb...
13.ban ahogy már írták, a nyugatiba tartó vágányokkal párhuzamos utcák kerülendõk, valamit Reitter Ferenc és társai. A vígszínház környéke teljesen élhetõ, az északi részek is(Duna pláza felé). A 14. kerülettel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.