Üzlet és pénzügyek -Saját vállalkozás - 5680 db

Ha őstermelőként előállított gyümölcseimet megaszalom és becsomagolom "terméket készítve belőle" azt még árulhatom, számlázhatom ugyanúgy őstermelőként?

Ez elég egyszerűvé tenné a dolgot, mert gondoloma másik lehetőség, hogy vállalkozást kell rá alapítani, engedéyleztetni a termelést az önkormányzatnál, ellenőriztetni a "termelő üzemet"...stb
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Tegnap már feltetted a kérdést! Falugazdász mindenre választ ad, ingyen és bérmentve.
Tegnap ugyanezt kérdezted lekvárral, és akkor is megmondtuk, hogy lehet.

Hosting nyitás, merre kell elindulnom?

Arra lennék kíváncsi ha hostingot szeretnék nyitni, merre kell elindulnom, hogy papírokat beszerezzem illetve érdeklődni ahol útba tudnak igazítani?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem tanulj meg PHP-zni 1 normális weboldalhoz.. Utána tanulj meg FTP csatlakozást létrehozni, vegyél egy szervergépet (nyugi elég drága) vegyél minimum 1Gb/s internetet (ezis drága) majd a legvégén indítsd be a Hostot.. (Garantált siker nembiztos sõt elõször a villanyszámla és az internet is drága lesz havonta, de ha bejön és ténylegesen jó visszatérül az ára!) Sok sikert!

Az apródon nemrégiben vásároltam egy processzort ami 30. 000ft volt de nem azt kaptam amit rendeltem. Mit tehetnék?

utánvétellel vettem, de ugyvolt hogy 8 magost küldenek, de helyette egymagosat kaptam, menjek rendőrségre? vagy mit tehetnék?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: persze hogy bebuktam , csak már azért is jó lenne bosszút állni az ilyenen.
Készíts leírást az esetrõl és terjeszd facebookon, hogy másnak legyen esze, a pénzedet szeritnem is bebuktad.
A kérdező hozzászólása: Na igen , és a rendõrség mit tud tenni? vigyem magammal amit kaptam? ha a lopással sem foglalkoznak, akkor ezzel fognak? mert történt multkorában egy eset, ellopták a táskáját anyumnak, de azóta se nagyon foglalkoznak az üggyel
A kérdező hozzászólása: apródrol le lett törölve. telefonon elsem érem , annyiras meggyözönek tünt , azthittem biztos. egyébként van valami esélyem? fognak foglalkozni ezzel az üggyel?
eselyed van, csak keves. gondolom joval olcsobban hirdette, mint a bolti ar, jo uzletnek tunt. 'annyira meggyozonek tunt' na igen, nyilvan, egy csalo a leheto meggyozobbre veszi a figurat, kulonben hogy tudna csalni...?
miert, akitol vetted mar nem elerheto? eleg gyakori atveresi forma, ezert nem kell postan rendelni draga dolgokat, hanem atvenni szemelyesen. tegyel feljelentest a rendorsegen, ha eleg sokan megteszik, talan ramozdulnak.

Mi kell ahhoz, hogy valaki nyithasson egy szolit?

engedélyek, szabályok, stb..
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
pánz
pénz
sok pénz
A kérdező hozzászólása: a pénz az alap, de a továbbiakra gondolok nyilván

kérdésre adott válaszok
Hol laksz, falu / város? 14 évesen már tudsz például diákmunkákat vállalni.
Akkor sorry, én már 14 évesen is csináltam ezt-azt, bár nem emlékszem a dokumentációra, szóval valószínûleg nem volt lepapírozva. Ettõl függetlenül sûrûn lakott területen vállalhat ezt-azt, kutyasétáltatás, idõseknek bevásárlás, nemtudom. Bár ezekbõl elég lassan lesz Xbox.
@Akvyr Tévedésbe vagy esve, mert csak 15 éves kortól lehet, szülõi engedélyes iskola szünetekbe. (meg ehhez hozzá tartozik hogy a melók nagy része legalább 16+os. Én 19 évesen jutottam oda, hogy olyan diákmelót tudtam vállalni amivel egy xbox árát meg tudtam keresni.
Aztán van e hozzá renden HD tv-d ? Én személy szerint feleslegesnek tartom az xbox ot.
A kérdező hozzászólása: éles helyett élek bocsánat elírtam ://

Ti látnátok lehetőséget egy tetováló szalonban?

Sajna egy rokonom már nincs az élők sorában,és Budapesten a Broadway bár mellett volt egy kávézója a 6ker-ben,és az én örökségem maga az üzlethelyiség lett.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha ki tudod adni havi 100 ezerért, vagy az felett, akkor eszedbe ne jusson ott nyitni valamit. Inkább add ki bérbe.
Ahhoz komoly rajztehetségre van szükség. Nehéz dolog beindítani mert túl sok tapasztalat kell hozzá. Én pl évek óta rajzolok egy tetoválónak de még mindig nem mondta azt, hogy álljak be mellé, pedig saját mondása szerint szükség lenne a segítségemre. Ellenben az elsõ válaszadó nagyon jót írt. Gondold el, hogy 100e-t kapsz érte havonta. Másik 150-et megkeresel valami munkával. Az havi 250e ft (ami nem rossz bevétel). Ha meg nekem lenne 4M Ft-om vennék magamnak egy lakást. :)

Kell bármilyen végzettség a törvény szerint ahhoz, hogy mondjuk számítógépeket áruljak?

A kérdés adott. Mondhatjuk úgy is hogy egy számtech boltot nyitnék. Mindent hivatalosan csinálnék, nem mutyizva. Kell bármilyen végzettség ehhez?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha nincs boltvezeti okj-s tanfolyamod, akkor nem nyithatsz ki. Mivel csak online árulhatsz. Ha nincs végzettség, nehéz lesz céget alaptítani.
Biztos olyant vennék fel aki ért is hozzá.
A kérdező hozzászólása: Pontosan erre lennék kíváncsi, hogy ki és mikor fog ezért megbüntetni, illetve melyik törvény alapján. Nem szeretnék és nem is fogok semmi törvényelleneset csinálni, ezért vagyok erre kíváncsi. Úgy vagyok vele, hogy hosszútávra tervezek, így semmi értelme a megfelelõ szabályok betartása nélkül belevágnom.
ha végzettség nélkül csinálod az kontárság és szabálysértési kategória is lehet. Elvileg. De tudok könyvelõket is akik könyvelnek, aztán nem hogy papírjuk, de lila gõzük sincs az egészrõl....
Miért van olyan elvetemült, aki egy hozzá nem értõt alkalmazna? :D Mondjuk van: nem egy számtekboltba láttam már mûkörmös cicababákat berakva a pult mögé. ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem vágtam bele semmibe. Csak kérdeztem. A szakmához kellõ mértékben értek, dolgoztam is már ilyen boltban, csak éppen egyáltalán nem hivatalosan. Azt hiszem jobb lesz ha megkérdezek valakit akinek van boltja jelenleg is, illetve egy ügyvédet+könyvelõt. Az eddigi válaszokat köszönöm, és továbbra is várom ha konkrét, jogszabállyal vagy forrással alátámasztható információt tud nekem valaki nyújtani :)
Helyedben elmennék a legközelebbi Kormányablakba, õk utánanéznek mindennek és megmondják a pontos szabályokat, elõírásokat. Nem sokszor voltam, de eddig csak pozitív tapasztalatom van az ott dolgozókról.
Egy boltvezetõi mindenképp kelleni fog... Más: tényleg mindent hivatalosan csinálnál? :O
A kérdező hozzászólása: 1. Hol fogják megkövetelni a boltvezetõit? És pontosabban mi az? 2. Mármint hova vennéd fel? Én nem valakinek dolgozni akarok, hanem saját boltot nyitni. 3. Hova szeretnél hozzá nem értõt alkalmazni? Én boltot nyitni szeretnék a saját pénzembõl, a saját vállalkozásomként. Nem valaki alkalmazottjaként dolgoznék. Mellesleg 12 éve foglalkozom számítógépekkel, csak éppen hivatalosan nincsen errõl semmim. Nem is kéne nekem róla semmi, hacsak nem kötelez a törvény erre.
ha egy tevékenységre nem ismered az elõírásokat akkor nem szabadna belevágni elvileg kereskedelemnél elengedhetetlen a boltvezetõi de legalább a megfelelõ kereskedelmi végzettség nálad ez mûszaki kereskedõ, és mivel gondolom javítani is akarsz akkor egy ennek megfelelõ végzettség.

kérdésre adott válaszok
igen 404 jól végzi eszt, bár õ füvet is árúsít -.-
ÉPn elõször online bolt megnyitását javaslom alanyi adómentességgel, így kockáztatsz a legkevesebbet. ráadásul rengeteg emberhez juthatsz el.
Ha értesz a gyógynövényekhez, jó áron, jó minõséget tudsz beszerezni, és jó helyen tudod megnyitni a boltodat akkor igen.
A kérdező hozzászólása: rendben. köszönöm. ne gondoljátok, hogy mittudomén milyen nagy megvalósítások elõtt álok. ez csupán egy tinédszer terve a távoljövõre nézve...egyik terve a sok közül...tudjátok, hogy van ez. sok minden eszébe jut az embernek.

kérdésre adott válaszok
Én a kecskeméti önkiszolgáló Bolhapiancében árultam és jól kerestem! 3200 Ft-ért béreltem egy polcot 8 napra és majdnem 40.000 Ft-ot fizette ki Nekem. Én konyhai eszközöket, kütyüket, könyveket, kinyúvadt telefonokat vittem. :) Átlagosan kb. 500 Ft-ra áraztam és szinte naponta töltöttem a polcomat.
Attól függ, hogy mit árulsz és mennyiért. Nekem például a ruha nem jött be, de használati és dísztárgyakból elég jó forgalmat csináltam.

Van itt olyan, akinek valamilyen vendéglátó egysége van? Mennyit keres rajta havonta? Milyen helyen van? Mekkora? Mennyi pénzt fektetett bele?

Nagyon kíváncsi lennék a válaszokra, ugyanis én is szeretnék ezzel foglalkozni majd egyszer.
gyakorikerdesek.hu